Müsteşar valinin il dışında olduğunu öğrenince sinirlendi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Mayıs 2012 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BM Ortak Programı (BMOP) kapsamında üç yıldan beri yürütülen 'Doğu Anadolu Kültür Turizmi için ittifaklar' konulu toplantıya katılmak üzere BM Türkiye temsilcisi Shahid Najam ile birlikte Kars'a gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Vali Ahmet Kara'nın kentte olmadığını öğrenince sinirlendi. Vali Vekili Murat Demirci ile görüşen Müsteşar Özaslan'ın gerginliği vücut diline yansıdı ve "Ben müsteşarım bana haber vereceksiniz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, BM Türkiye temsilcisi Shahid Najam ile toplantı öncesi valiliği ziyaret etti. Vali Vekili Murat Demirci tarafından karşılanan Müsteşar Özaslan, toplantı salonunda "Ne oldu, hayrola? Ahmet Bey (Kara) yok mu?" diye sordu. Vali vekili Demirci de, "Yok, izinli" diye yanıt verdi. "Nerede?" diye soran Müsteşar Özaslan, Vali Vekili Demirci'den "Ankara'da" yanıtını alınca sinirlenerek, "Peki niye bize söylemiyorsunuz önceden? Şimdi Ankara'da diyorsunuz. Ben müsteşarım, bilmek hakkım değil mi? Böyle şeyleri paylaşın bizlerle" diye karşılık verdi.

'YOKSA BAŞKA TÜRLÜ OLUR'

Toplantı salonunda buz gibi bir hava eserken, Müsteşar Özaslan devamla "Yoksa başka türlü olur, siz de bilin" uyarısında bulundu. Bu arada devreye giren Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Vali Ahmet Kara'nın bu gün Kars'ta olmayacağını sekreterine bildirdiklerini söylemesi üzerine Özaslan, "Ben müsteşarım, bana haber vereceksiniz. Beni kim arıyorsa telefonumu açıyorum. Değil mi? Zamanımızı ayırıp geliyoruz" diye konuştu.

ÖFKESİ DAVRANIYLARINA YANSIDI

Sinirlendiği her halinden belli olan Müsteşar Özaslan, sürekli gözlüğü ile oynadı, sandalyesini düzeltti, cep telefonuyla meşgul oldu. Telefonu cebine koyduktan sonra da ellerini masanın üzerinde değişik pozlarda tuttu, başını ve gözlerini sürekli sağa sola çevirdi. Saatine bakan, burnuna, alnına ve ardından da saçlarına, bıyıklarına ve kaşına dokunan Müsteşar Özaslan, su içerek rahatlamaya çalıştı. Müsteşarın yaklaşık 1 dakika süren vücut dili tepkisinin ardından toplantıya geçildi.

'KARS ÖRNEĞİ DİĞER KENTLERE YAYILACAK'

Toplantıda açılış konuşması yapan BM Türkiye temsilcisi Shahid Najam "Her zaman Kars'a gelmek bir keyif. Özellikle bu programın yürütülmesinde valiliğin, belediyenin destekleri çok önemliydi. Programda yapılan hiçbir şey, yerel paydaşların sahiplenmesi ve üst düzey katılım olmadan gerçekleşmezdi" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan da, BM ile birlikte ortak olarak yürütülen projenin bir değerlendirmesini yapmak ve sonuçlandırmak için Kars'a geldiklerini belirterek, Kars örneğini Anadolu'da diğer kentlere yaymaya çalışacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber