Elektrikli otomobil Denizli'de tanıtıldı

Tükiye'nin ilk yüzde yüz yerli elektrikli otomobil olan Renault Fluence Z.E., Sadıkoğulları Otomotiv'de tanıtıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce test sürüşü yaptığı Türkiye'nin ilk yüzde yüz yerli elektrikli otomobil olan Renault Fluence Z.E. için Denizli'de tanıtım toplantısı düzenlendi. Tanıtım toplantısında konuşan Sadıkoğulları Otomotiv Satış Müdürü Orhan Ekinci, Bursa Oyak Renault fabrikalarında üretilen elektrik motorlu Fluence'nin 2011 yılında başlayan kamu satışlarına satışının ardından 3 Mayıs'tan itibaren nihai tüketiciye satışına başlandığını söyledi.

Tek donanım paketi ile pazara sunulan Türkiye'nin ilk elektrikli otomobilinin 64 bin 900 TL. fiyatla satışa sunulduğunu kaydeden Orhan Ekinci, "Renault Fluence Z.E. şarjı, evde şarj ünitesi olan ve elektrik sayacı gibi duvara monte edilen bir kutu olan 'Wallbox' ile gerçekleştiriliyor. Alt yapı çalışması olan İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Gaziantep dışındaki illerde bu uygulamaya geçiliyor. Renault Fluence Z.E. 6 ila 8 saatte tamamen şarj oluyor. Bunun yanı sıra opsiyonel olarak sunulan 220V duvar tipi prie bağlanan bir kablo ile tam şarj 10 ile 12 saatte gerçekleşiyor" dedi. Ekinci, Renault Fluence Z.E. için bir depo enerji fiyatının 5 TL. olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Renault Fluence Z.E, Sadıkoğulları Otomotiv Satış Müdürü Orhan Ekinci ve Satış Sonrası Hizmetler Koordinatörü İrfan Cihan Mersin tarafından teknik diğer özellikleri anlatıldı. Elektrikli otomobille ilk test sürüşünü ise basın mensupları yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber