Jandarmanın kurumsal kabiliyetinde 'zayıflık' yokmuş

Devlet kurumları 2011 yılına ait faaliyet raporlarını tek tek açıklamaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'ndan Yargıtay'a kadar birçok kurum, raporlarında 'kurumsal kabiliyet ve kapasitesi'ni değerlendirdi. Ancak Jandarma Genel Komutanlığı, hazırladığı raporunda kurumun sadece üstünlüklerine yer verdi. Diğer kurumlar 'üstünlükler ve zayıflıklar' diye iki bölüm halinde 'kurumsal kabiliyet ve kapasitesi'ni değerlendirirken; jandarmanın zayıflıklar bölümüne yer vermemesi dikkat çekti.

Jandarmanın üstünlükler bölümünde; "Suçların işlenmesini önlemeye yönelik alınan etkin tedbirler ile işlenmiş suçların kısa sürede tarafsız, adil ve yasal sınırlar çerçevesinde süratle aydınlatılması sonucu vatandaşlarda oluşturulan saygı, güven ve inanç, delilden suçluya gidilerek, suçluların etkisiz hale getirilmesini sağlayan araç, gereç ve silâh sistemine sahip olunması; teknolojik donanımın yeterli seviyede olması; deneyimli ve donanımlı etkin bir emir-komuta yapısı, başta terör olmak üzere her türlü suçla mücadelede kazanılan tecrübelere ve eğitimli personele sahip olunması." yer alıyor.

JANDARMA CUMHURİYETİN TEMİNATI

Jandarma Genel Komutanlığı'nın '2011 Yılı Faaliyet Raporu'nda değerlendirme bölümü de bulunuyor. "Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçası olarak Jandarma Genel Komutanlığı, yüksek fizik ve moral gücüne sahip, eğitimli ve nitelikli personeli, devamlı gelişen fonksiyonel teşkilâtı, sahip olduğu yüksek teknoloji ürünü silâh, araç ve malzeme sistemleriyle, görev yaptığı her yerde kanunların ve nizamların öngördüğü şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir gücü ve teminatı olmayı sürdürecek ve ulusumuza hizmet yarışına devam edecektir." ifadeleri yer alıyor.

DAHA FAZLA KAYNAK İSTENİYOR

Raporun öneri ve tedbirler bölümünde ise kolluk kuvvetlerine daha fazla kaynak talep ediliyor. Hızla gelişen teknoloji ve değişen yaşam koşullarıyla birlikte suç alanları ve yöntemlerinin farklılaştığı, suç oranlarının giderek arttığı ve suçun toplumsal yaşam için gün geçtikçe daha büyük bir tehdit halini aldığına dikkat çekilen raporda, "Suçla mücadele görevini yerine getiren kolluk kuvvetlerinin, bu tehdide karşı koyabilmesi ancak profesyonel bir yapı ve modern araç, gereç ve sistemlerle mümkündür. Bu durum, kolluk kuvvetlerine daha fazla kaynak ayrılmasını gerektirmektedir." deniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber