İyileşince emeklilik maaşı kesildi

Samsun'da belediyede işçi olarak çalışan Abdullah Kabadayı, mide kanserine yakalanınca malulen emekli edildi, iyileşince maaşı kesildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 23:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Abdullah Kabadayı (48), 2008 yılında mide kanserine yakalandı. Rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmeye başlayan Kabadayı, 2009 yılında malulen emekli oldu. Ancak Kabadayı'nın emekli maaşı, ''iyileştiği'' gerekçesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kesildi. Emekli edildiği için belediyeden ilişiği kesilen, sosyal güvencesi olmadığı için de tedavisini karşılayamayan Kabadayı, yetkililerden yardım bekliyor.

Kabadayı, rahatsızlığı nedeniyle geçirdiği ameliyat sonucu midesinin yüzde 75'inin alındığını, ardından kemoterapi tedavisi görmeye başladığını belirtti.

Radyoterapi tedavisi de gördüğünü anlatan Kabadayı, ''Tedavim devam ederken ve hasta takip programında olmama rağmen 8 ay önce iyileştiğim gerekçesiyle emekli maaşım kesildi. Emekli maaşım kesildiği için sosyal güvencem de ortadan kalktı. Hastaneye gidip kontrollerimi yaptıramıyorum. Emekli edildiğim için eski işime de dönemedim. Zaten dönecek olsam da sağlık durumum elverecek değil. Emekli maaşım olmadığı için evimi geçindiremiyorum, çok zor durumdayım'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber