İntihar eden oğlunun tüm organlarını bağışladı

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından organları bağışlanan Tevfik Yılmaz'ın (19), organların alınma işlemi, saat 23.10 sıralarında başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 06:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından organları bağışlanan Tevfik Yılmaz'ın (19), organların alınma işlemi, saat 23.10 sıralarında başladı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi, İzmir Kent Hastanesi ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nden gelen ekipler son hazırlıklarını tamamlayarak ameliyata girdi. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından alınacak olan donörün yüzünün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne, İzmir'den gelen ekipler tarafından alınacak olan karaciğer ve böbreklerin İzmir Özel Kent Hastanesi'ne, korneasının İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne, Ankarada'dan gelen ekibin alacağı kalbin de Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne götürüleceği öğrenildi.

Ameliyattan önce açıklamada bulunan, Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, "Uşak organ bağışında Uğurlu geldi. İlk yüz naklini Ocak ayında bir donörden gerçekleştirdik. Bu da ikincisi olacak. Dilerim daha fazla organ bağışı olur. Hayırlısı olsun" dedi. Kameralara konuşmak istemeyen inşaat ustası baba Mehmet Yılmaz, "Oğlumun öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Başka canlara umut olsun istedik. Eşim Emine ile birlikte konuşarak organlarını bağışlamaya karar verdik. Uşak Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Aydın ile görüşerek oğlumun organlarını bağışlamak istediğimi söyledim. Gerekli prosedürleri yerine getirerek oğlumun tüm organlarını bağışladık. Bunun diğer ailelerede örnek olmasını istiyorum. Eşim Emine'de 10 yıl önce gönüllü olarak organlarını bağışladı" dedi.

AHMET KAYA'NIN AİLESİ DE DESTEK İÇİN GELDİ

Uşak'ta Ocak ayında tren kazasında hayatını kaybeden ve tüm organları bağışlanan Ahmet Kaya'nın ablası Fadime Çil, acılı aileye destek için Uşak Devlet Hastanesi'ne geldi. Fadime Çil, "Organ bağışı kadar güzel bir şey yok. Organ bekleyen insanlara can vermek gibi güzel bir duygu olamaz. Bu bağışların diğer ailelere örnek olmasını istiyorum" dedi.

Yapılan operasyonda ilk olarak donörün kornealarının alındığı belirtildi. Operasyonugerçekleştiren Uşak Devlet Hastanesi Göz Doktoru Fazıl Minareci, "Benim görevim korneaları almaktı, kornealarını başarılı bir şekilde aldım. Ailemize başsağlığı diliyorum" dedi. Donör Tevfik Yılmaz'ın ameliyathanede organlarının alımına devam ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber