Diplomasiye meraklı öğrencilere yaz okulu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 12:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) diplomasiye meraklı gençler için yaz okulu düzenleyecek. 2-6 Temmuz tarihleri arasındaki yaz okuluna, üniversitelerin her yıl açılan meslek memurluğu sınavına katılabilecek bölümlerinde okuyan ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katılabilecek. Öğrencilere uluslararası ilişkiler derslerinin yanı sıra protokol ve müzakere teknikleri gibi mesleğe ilişkin programlar uygulanacak.

Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada Dışişleri Bakanlığı'nın bakanlık çalışmaları hakkında genel bilgiler vermek ve dış politikaya ilgi duyan gençlere diplomasi mesleğine ilişkin ön bilgiler kazandırmak amacıyla Ankara'da 2-6 Temmuz tarihleri arasında bir yaz okulu gerçekleştireceğine dikkat çekilerek, "Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan bir hafta süreli yaz okuluna, üniversitelerin Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl açılan meslek memurluğu sınavına katılabilecek bölümlerinde okuyan ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katılabilecek. Yaz okulunda, uluslararası ilişkiler derslerinin yanı sıra protokol ve müzakere teknikleri gibi mesleğe ilişkin programlar uygulanacak." denildi.

Yaz okuluna başvuruda bulunmak isteyenlerin TC vatandaşı olmak, 27 yaşından gün almamış olmak, dört yıllık bir lisans programının 2. veya 3. sınıf öğrencisi olmak, en az 2.75 not ortalamasına sahip olmak şartları aranıyor. Bu şartları taşıyan adayların başvurularını, Türk Dış Politikası'na Genel Bir Bakış konusunda yazacakları, en fazla 500 kelimelik İngilizce makale ile birlikte 21 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında Dışişleri Bakanlığının web sitesi üzerinden (www.mfa.gov.tr) online olarak yapmaları gerekiyor. Yaz okuluna Dışişleri Bakanlığı görevlilerinin birinci derece akrabaları başvuramıyor. Ankara dışından katılacak öğrencilere TOBB Üniversitesi yurtlarında konaklama imkânı sağlanacak. Yaz okulunu başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifika verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber