İlköğretim öğrencileri okul sütünden memnun

Türkiye genelinde başlatılan 'Okul Sütü, Akıl Küpü' projesi kapsamında sütle buluşan Bursalı ilköğretim öğrencilerinin uygulamadan memnun oldukları bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sütlerini her gün sıralarında bulduklarını belirten Dilek Özer İlköğretim Okulu öğrencileri, bu durumdan çok memnun olduklarını ifade etti. Öğrenciler, sütlerini bu kez İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Yazır ile birlikte içti.

Anaokulu ve ilköğretim okullarında ücretsiz süt uygulaması, Bursa'da ve tüm yurtta devam ediyor. Bursa'da uygulamadan yararlanan 220 bin öğrencinin süt içmek için birbiriyle yarıştığı kaydedildi.

Bursa'nın 571 okulunda devam eden okul sütü uygulamasında sütleri sıralarında bulan Dilek Özer İlköğretim Okulu öğrencileri, sütü çok sevdiklerini ve okullarına gelirken artık farklı bir heyecan duyduklarını ifade etti.

Uygulamanın hem süt içme hem de sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırdığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Yazır, gerçekleştirdikleri ziyaretle öğrencilerin heyecanını paylaştıklarını söyledi.

Süt tüketiminin protein ihtiyacının karşılanmasında önemli rol oynadığını belirten Yazır, birçok bulaşıcı hastalıktan kurtulmanın yanı sıra ağız ve diş sağlığına kavuşmanın yolunun da süt içmekten geçtiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber