112 Acil Yardım Servisi çalışanlarına, 'Şiddete Maruz Kalma' semineri

Son zamanlarda karşılaştıkları şiddet eylemleri sebebiyle sıkıntılı günler yaşayan 112 Acil Yardım Servisi çalışanlarına, 'Şiddete Maruz Kalma ve Stresle Mücadele' semineri verilmeye başlandı. Psikolog Murat Kaplan, stresle başa çıkmanın yollarını anlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Salonu'nda Tüm Memur İşçi Dayanışma Derneği (TÜMDER) tarafından organize edilen seminere, 112 Acil Yardım Servisi çalışanları katıldı. Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden Psikolog Murat Kaplan'ın verdiği semineri, sağlık çalışanları ilgiyle dinledi. Yaklaşık 1 saat süren seminerde şiddetin sebepleri, toplumu şiddete sürükleyen nedenler, şiddeti engellemenin yolları, stresin sebepleri, stresle başa çıkma yolları konuları işlendi.Seminerde özellikle kendisine yardıma koşan özverili bir şekilde elindeki imkânları ile sağlık hizmeti vermek için canla başla çalışan sağlıkçılara, hasta yakınlarının şiddet uygulaması hatta öldürülmesi konusu bilimsel olarak bir izahının olmaması dikkat çekti.

Bu tür bilgilendirici seminerlerinin aylık olarak düzenlenmesinin zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonu için çok önemli olduğunu belirten Sağlık çalışanları, "Bu tür seminerlere ne kadar ihtiyacımız olduğu katıldıktan sonra daha iyi anladık, devamını bekliyoruz, bu seminerlerin tüm sağlık kurum ve kuruluşlara, birimlere insanın olduğu her yerde verilmesi gerekir." dedi.

Semineri organize eden TÜMDER Başkanı Fuat Öztürk ise, "Dernek olarak birçok proje ve etkinlik yaptık. Özellikle son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddete dikkat çekmek ve sağlık çalışanlarının yanında olduğumuzu belirtmek için sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu semineri düzenledik. Her sivil toplum kuruluşu ilgi ve etki alanlarındaki kitleye yönelik bu tür etkinlikler yapsa ve toplumsal sorunlara çözüm adına projeler geliştirilse toplumumuz, ülkemiz daha insanca yaşanır hale gelir." dedi. Gelen talepler doğrultusunde seminerlerin devam edeceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber