Ömer Çelik'ten gazetecilere yanıt

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, bir televizyon programında Suriye'de esir alınan gazeteciler için kendisinin "Turistik geziye gitmişlerdi" dediğinin öne sürüldüğünü belirterek, "Bu şahsın siyasi okur yazarlığı yok" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik konuya ilişkin yaptığı açıklamada, CNN Türk'te program yöneten bir kişinin Suriye'de esir alınan gazeteciler hakkında yaptığı açıklamayı çarpıttığını söyleyerek, "Benim, Suriye'de esir alınan gazeteciler için 'Turistik geziye gitmişlerdi' dediğimi iddia etmiş. Esad'ın katliam rejiminin esir aldığı gazeteci kardeşlerimize yaptığı zulmü dün de anlattım. CNN Türk'teki şahsın belli ki siyasi okur yazarlığı yok. Esad'ın haber ajanslarından daha ateşli Esad savunucuları Türkiye'de artık medya operasyonu yapar hale geldiler. Bu farklı tiplerin Esad paydaşında birleşmeleri ibretlik bir psiko-politik vaka halini aldı" dedi.

CNN Türk'teki programın yöneticisinin kendisini gönüllü SANA haber ajansı muhabiri yaptığını söyleyen Çelik, şunları kaydetti:

"Suriye'de rejimin davet edip gezdirdiği gazetecilerle ilgili söylediklerimizi de bir başka programda CNN Türk'te Şirin Payzin eleştirmiş. Suriye rejimi, mahkumları askeri kışlalara kapatıp, askerleri hapishanelere yerleştirip gazetecilerin gezisi sırasında sahte mahkum tiplere hapishanelerin ne kadar güzel olduğunu anlattıracak kadar propaganda ustası bir rejim. Esad rejimi gazetecilere sorundan silahla temizlenmiş alanları gezdiriyor. Bunu Suriye gerçeği olarak yazanlar da Esad rejiminin, anlatıldığı gibi katliam yapmadığını, sorunun muhaliflerden kaynaklandığını anlatan haberler yapıyorlar. Bu kadar kan niye döküldü peki? Bu kadar insan niye ölüyor? Bir halk namluların karşısında direniyor. Bunu görmezden gelmek gazetecilik faaliyetine mi girer, başka bir faaliyet alanı mıdır? Açık söyleyelim, hep beraber göreceğiz zaman geçtikçe pek çok yazının ve yorumun nasıl utanç vesikasına dönüştüğünü."

Suriye konusunda Türkiye'deki kadar karartmanın çok az görüldüğünü anlatan Çelik, "Bosna olayını ne çok hatırlatıyor her şey. Kanlı Suriye diktatörünün en başarılı olduğu alan medya operasyonları. Ortadoğu'daki her karanlık dehlizle bir bağlantısı olan bu rejimin bütün meşruiyeti çöktü. Ama kendinin inşa edemediği meşruiyeti dünyadaki pek çok medya organı aracılığıyla var gibi gösterebiliyor. Bu aylar dünyada seçim ayları. Önemli ülkelerde seçimler var. Ama temel meseleler çok geri planda kalıyor. Eğer Esad, meşruiyetine güveniyorsa uluslararası gözlemcilerin gözetiminde hür ve şeffaf seçimlere gitsin, hep beraber görelim sonucu" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber