Bitlis'te 19 mayıs kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu

Tüm yurtta kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bitlis'te törenlerle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabah saat 10.00'da İsmail Eren Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa katılan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan sportif faaliyetlerde çekilen fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi.

Daha sonra salona geçen Vali ve beraberindekiler törene katılan vatandaşlar ve öğrencilerin bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Güven yaptı. Güven, milli mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı günün Türk gençliğine bayram olarak armağan edildiğini belirterek, ?Atalarımız, bu milletin geçmişi ise gençler de geleceğidir.? dedi.

Güven konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Gençlerimize düşen en büyük görev bu kutsal vatan topraklarını tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Vatan bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinemizdir. Bu emaneti bütün güzellikleri ile milli ve manevi zenginlikleri ile gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Tüm gençlerimizin bu düsturla hareket edeceğine olan inancımızla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.? şeklinde konuştu.

Hafta çerçevesinde okullar arası düzenlenen çeşitli sportif ve sanatsal yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından spor gösterileri ile devam etti. Öğrenciler tarafından oluşturulan koro ve solo şarkıların ardından program sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber