Deniz Seki'ye 6 yıl 3 ay hapis cezası

Şarkıcı Deniz Seki, kokain ticareti yaptığı gerekçesiyle yargılandığı mahkemece , 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay bu cezayı onaylarsa Seki, 3 yıl 7 ay daha hapis yatacak. Seki, yargılanma sürecinde 7 ay tutuklu kalmıştı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Hakan Çınar, Sinan Yüksel, Mehmet Kaya, Hasan Çelik, Ferhat Gündoğan ve Erdal Saka getirildi. Şarkıcı Deniz'in katılmadığı duruşmada 5 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya, ?Müvekkilim kullanım amaçlı başkasına uyuşturucu vermiştir. Bu kasıtla hareket etmiştir. Telefon dinlemeleri hukuka aykırı olarak yapılmıştır. Beraatine karar verilmesini talep ediyorum.? dedi. Diğer sanıklar ve avukatları da haklarında beraat kararı verilmesini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Hakan Çınar'ın 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kokain ticareti yapmak' suçlarından 17 yıl 4 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Deniz Seki'nin 'Kokain ticareti yapmak' suçunu işlediğini ifade eden mahkeme, uyuşturucunun miktarı, zarar ve tehlikenin ağırlığını dikkate alarak ,Seki'nin 5 yıl hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı. Uyuşturucu maddenin kokain olması nedeniyle verilen cezayı 7 yıl 6 aya çıkaran mahkeme, Seki'nin fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki iyi hali nedeniyle cezayı 6 yıl 3 aya indirdi.

Seki'nin 'Uyuşturucu madde kullanmak' suçundan cezalandırılmasının da talep edildiği hatırlatılan kararda, TCK'nın 192/2. maddesindeki 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi, resmî makamlar tarafından haber alınmadan önce, bu maddeyi kimden, nerede ve ne zaman temin ettiğini merciine haber vererek suçluların yakalanmalarını veya uyuşturucu veya uyarıcı maddenin ele geçirilmesini kolaylaştırırsa, hakkında cezaya hükmolunmaz? hükmü gereğince Seki'nin bu suçtan cezalandırılmasına yer olmadığı belirtildi.

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Seki'nin avukatı Naim Karakaya, karara katılmadıklarını söyledi. Yargı kararlarına saygı duyduklarını ifade eden Karakaya, ?Deniz hanımın da saygısı var ama bu kararlar elbette eleştirilebilir. Zira bu mahkeme kararı ile görünüm şu oluşmuşturki kullanan insanlarla bu işin ticaretini yapan insanlar arasında bir fark görülmemektedir. Böyle bir algı oluşmuştur. Bu algı yanlıştır. Bu nedenle bu karar hukuken katılmıyoruz. Temyiz yoluna başvuracağız.? dedi.

Seki'nin, 7 ayın üzerinde cezaevinde kaldığını hatırlatan Karakaya, ?Ne kadar daha cezaevinde kalacak?? şeklindeki soru üzerine, ?Şu anda bu aşamalara girmek istemiyorum. Temyiz aşaması var. Temyiz aşamasında değerlendireceğiz. Henüz o kadar kötümser değiliz. Kararın hukuki değerlendirmesinin yapılacağına ve bozulacağına inanıyoruz.? diye konuştu.

Avukat Karakaya, kararı Seki'ye bildirdiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber