Okul Sütü Programı'na uluslararası destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

IDF Başkanı Doyle, Okul Sütü Programı'nın çocuklarda süt tüketimini sağlamaya yönelik önemli bir adım olduğunu belirtti.

Uluslararası Sütçülük Federasyonu (IDF) Başkanı Richard Doyle, Ulusal Süt Zirvesi 2012-Süt ve Süt Endüstrisi Konferansı'na katılmak üzere geldiği Çeşme'de, dünya genelinde süt ve süt ürünleri üretiminde belirgin artış gözlendiğini, Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD, Çin ve Rusya'da taleple doğru orantılı olarak süt ürünleri endüstrisinin her geçen gün geliştiğini belirtti.

Türkiye'nin 2011'de gerçekleşen yaklaşık 14 milyon ton çiğ süt üretimiyle IDF üyesi 56 ülke arasında 7. sırada bulunduğunu söyleyen Doyle, üretimde modern teknikler kullanıldığını, çocukların sütle tanışmasına yönelik çalışmaların önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Çocuklarda süt tüketimi bilincinin artırılmasının beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesinde büyük rolü olduğunu kaydeden Doyle, şöyle konuştu:

''Süt, dünyanın en besleyici gıdası, çocuklarda tüketim alışkanlığı oluşturmanız gerekiyor. Türkiye'de uygulanan Okul Sütü Programı, çocuklarda süt tüketimi sağlamaya yönelik önemli bir adım. Süt tüketimini artırıcı özelliğinden önce çocukların uzun vadede süt ve süt ürünlerini içeren iyi bir beslenme alışkanlığı kazanmasına katkı sağlayacaktır. Türkiye'de muazzam bir gelişim yaşanıyor, bunun yanı sıra uluslararası arenada büyük ve önemli bir süt üreticisi olma konusunda doğru yolda ilerliyor. Çeşitli ülkelerde okul sütü programları var. Çocukların iyi bir beslenme alışkanlığı kazanmasında eğitimin önemli rolü bulunuyor. Gelişim için iyi besinlere ihtiyacımız var ve nasıl daha iyi beslenebileceğimizi okullarda öğrenebiliriz. Bir kez öğrendikten sonra, büyüdüğünüzde bu kurallar doğrultusunda beslenmeyi sürdürebilirsiniz. Şunu çok iyi bilmek gerekir ki süt ve süt ürünleri beslenmede kilit özelliğe sahip.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber