Memur-Sen'den Milli Eğitim Bakanlığı önünde zam protestosu

Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen, bugün Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yaptı. Sendikalı öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güven Park'da yapılan eylem için polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Eyleme; Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile yaklaşık 100 sendikalı memur katıldı. Burada bir konuşma yapan konfederasyon başkanı Ahmet Gündoğdu, öğretmenlerin, hem milli eğitim bakanı hem de maliye bakanı tarafından 'dövüldüğünü' öne sürdü. Gündoğdu, şöyle devam etti:

?Buna sessiz kalamazdık. Parayı verip vermeyeceğini maliye bakanı bilir ama, hiç kimse öğretmeni değersizleştirmesin, öğretmeni yok sayarak siyaset yapmaya kalkışmasın. Genelgelerle sendikacılık yaptık. Barajları aşa aşa toplu görüşme yaptık, hizmet kolunu yok sayarak önümüze getiren tasarıları da aşıp istediklerimizin yüzde 90'ına yasada yer vererek toplu görüşme hakkına kavuştuk. Ancak Toplu Görüşme Masası'nda insan emeğini alın terini dikkate alan bir anlayışla çalışmak yerine, 'bütçe disiplini-mali disiplin' gibi yanlış bakışlarla, dialogda cömert ancak parada cimri anlayışıyla karşı karşıya kaldık."

Türkiye'nin bugünkü fotoğrafını dikkate alarak yüzde 16 zam talep ettiklerini ifade eden Gündoğdu, ülkenin büyümesini dikkate alan rakamlarla masaya gittiklerini söyledi. Verilen ilk teklifin 3+3 olduğunu belirten Gündoğdu, "Bu kadar büyüme oranları ortada iken biz tekliflerimizi sununcaya kadar Avrupa'nın en iyi büyüyen birinci ülkesi idik. Biz teklifleri sunduktan sonra Afrika ülkesi olduk. Avrupa ülkesi miyiz, Afrika ülkesi miyiz? Bir aylık mücadelelerin sonrasında gelinen nokta 3,5 +4. Kriz döneminde teklifi gözden geçirmeden uzlaştırma kuruluna gitmiştik. Onun dışında 2006-2008-2011 yılları için tekliflerimizi gözden geçirme gereği duyarak uzlaşmış imza atmıştık.? diye konuştu.

Eylem, Gündoğdu'nun açıklamalarının ardından olaysız bir şekilde son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber