Gümüşhaneli dağcılar, bulutların üzerinde

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK), yoğun sis ve zaman zaman etkili yağmur altında, sisi, bulutları ve günbatımı ile ünlü Kızılali Yaylasına yürüdü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplam 29 sporcunun katıldığı yürüyüş, Kürtün ilçesine bağlı Taşlıca köyü sınırları içerisinde yer alan Kızılali Yaylasına gerçekleştirildi. GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, Köy muhtarı Salim Koca, Kürtün Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Öztürk, Kürtün YİBO Müdürü Orhan Köse, Üçtaş YİBO Müdürü Cemal Yılmaz, Köy İmamı İsmail Güvendi'ninde katıldığı yürüyüş, Kabayalak yaylasından başladı.

Zaman zaman kar kütleleri, yoğun sis ve çise altında devam eden yürüyüş sırasında aralıklı olarak etkili yağış meydana geldi. Köroğlu obasında mola veren sporcular, Deliklitaş mevkiinden Kızıali yaylasına ulaştı. Aynı rotadan geri dönüş gerçekleştiren sporcular, yaklaşık 15 kilometrelik parkuru 6 saatte tamamladı.

Yürüyüşün son bölümünde havanın açmasıyla birlikte sisi ile ünlü bölgede seyrine doyumsuz manzara ortaya çıkarken, baharın süsü olan çiçeklerle bezeli bölgede fotoğrafçılar yüzlerce kez deklanşöre bastı.

Kulüp başkanı Mustafa Akbulut, bir önceki yıl da aynı bölgeye yürüyüş düzenlediklerini fakat bu kez daha farklı olduğunu belirterek, bahar ayının henüz etkisini kaybetmediği bölgede kayın ormanlarının içerisinden çiçeklerle bezeli alanda yürüyüşün gerçekleştiğini dile getirdi.

Köy halkı ve ilçe yönetiminin etkinliğe gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akbulut, misafirperverliği ile ünlü köyün 800 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, ?Kürtün yeşili ve havası ile ayrı bir yeri olan ilçemiz. Yayla sakinleri bölgenin bir bölümünden Karadeniz'in göründüğünü belirtti. Normal şartlarda fotoğrafçı üyelerimiz bugün için çok sayıda fotoğraf çekecekti ama yoğun sis buna engel oldu. Bölge manzarası, doğası, havası ve sisi ile çok güzel bir yer.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber