Gökyüzünde reklamlar uçuşacak

Müşterilerine markalarını tanıtmak isteyen firmalar, reklamlarını gökyüzünde de yapabilecek.

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uçan reklamı Türkiye'ye getiren icralık.com sitesinin kurucusu Can Emrah Özoral, uçaklarının arkasına bağlanan posterlerle dikkat çekiciliği artırmayı planladıklarını ifade ediyor.

Televizyon, reklam panoları ve billboardlarda görmeye alışık olduğumuz reklamları artık bir de gökyüzünde göreceğiz. Birçok ülke gibi Türkiye'de de şirketler 'Uçan Reklam' uygulamasını kullanmak için kolları sıvıyor. Şehrin önemli merkezlerinde uçacak olan planör uçaklarının arkasına bağlanan posterlerle sergilenen reklamların akılda kalıcılığınının ve dikkat çekiciliğininin artması hedefleniyor. Akrobatik bir show izlenimi veren uçan reklamların diğer reklamların aksine dikkat çekici sesi ve dinamik yapısıyla çok daha etkili sonuçlar verebileceği düşünülüyor. Uçan reklamı Türkiye'ye getiren isim icralık.com sitesinin kurucusu Can Emrah Özoral. Kasım 2011'de yaptığı ABD Miami gezisinde gördüğü 'uçan reklam' uygulamasından çok etkilenen Özoral, bu uygulamayı Türkiye'ye getirmeye karar vermiş. Özoral 'Uçan Reklam'ın Türkiye'de ilk kez uygulandığını söyleyerek, "Reklam piyasasındaki kısır döngü ve reklam fiyatlarının çok fahiş olması şirketleri uçan reklama yöneltecek." diye konuşuyor.

Uçan reklam, önemli gün, bayram, spor müsabakaları ve buna benzer diğer tüm açık hava organizasyonlarında havalanarak etkili lokasyonlar oluşturabilecek. Bu uygulamayla, festivaller ve konserler başta olmak üzere yaz ayları boyunca İstanbul ve özellikle sahil şeridindeki şehirlerde müşteriler için özel uçuşlar gerçekleştirilecek. Ayrıca Ankara, İzmir gibi metropollerde hafta içi günlerde mesai başlangıçlarında ve bitişlerinde trafik yoğunluğu olan güzergâhlarda, hafta sonlarında ise sahil şeritleri ve piknik alanları gibi kalabalığın yoğun olduğu güzergâhlarda boy gösterecek. Uçan Reklam'ın maliyeti bir havai fişek gösterisi maliyetine denk geldiği için çok fazla rağbet görmesi bekleniyor. İki saatlik bir pano çekiminden oluşan bir reklamda minimum reklam maliyeti KDV hariç 2.500 Euro. İki saatten başlayan uçuş seçenekleriyle günlük, haftalık ve aylık paketlerle müşterilerin ihtiyaçlarına göre hazırlanıyor. Türkiye'de ilk olarak 20 Mayıs Pazar günü Çerkes soykırımı anma törenlerinde ilk uçuşunu gerçekleştiren 'Uçan Reklam' uygulaması, aslında Amerika başta olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde halkın aşina olduğu popüler bir uygulama. Amerika'da yapılan anketlerde uçan reklamı gören kullanıcıların yüzde 79'unun markayı unutmadığı belirlenmiş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber