Muğla Üniversitesi'nin adı ?Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi' olarak değişti

Muğla'da 1992 yılında kurulan Muğla Üniversitesi'nin adı ?Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi' olarak değişti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş adamı Sıtkı Koçman, Muğla Üniversitesi'ne 100 milyon TL bağışlayarak kurumun gelişip büyümesine destek verdi. Kendi adını taşıyan bir vakıf kurarak öğretim üyelerinin yurt dışında eğitim almalarını sağlayan Koçman, 2005 yılında 93 yaşında hayatını kaybetmişti.

Muğla Üniversitesi Senatosu'nun 2002 yılında aldığı isim değişikliği kararı, 'Sıtkı Koçman hayattayken ismi verilemez' denilerek kabul edilmedi. Üniversite senatosu, 2009 yılında ikinci defa isim değişikliği kararı aldı. Ancak onaydan geçmedi. Muğla Üniversitesi Senatosu, üç ay önce üniversitenin adının Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak değiştirilmesi için yeniden karar aldı. Senato kararı YÖK'ün onayından geçerek, Milli Eğitim Bakanlığı komisyonuna sevk edildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan isim değişikliği, dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Muğla Üniversitesi'nin adı, resmi olarak ?Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi' olarak değişti.

Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, isim değişikliğinin 10 yıllık bir süreci kapladığını belirterek, hayırsever merhum iş adamı Sıtkı Koçman'a vefa borcunun ödendiğini belirtti. Harmandar, "Büyük bir özlemle bu sürecin tamamlanmasını istiyorduk. İki kez senato kararı alındı ancak değişik nedenlerle ismi verilemedi. Biz tekrar senato kararı aldık, YÖK hemen onayladı, Milli Eğitim Bakanlığı cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül'e sundu. 31 Mayıs 2012 tarih ve 28309 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan kararla üniversitemizin adı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak değişti. Bu isim değişikliğinde katkı veren herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber