Trabzonspor'da Şenol Güneş ve Burak Yılmaz ile özel görüşme yapılacak

Trabzonspor'da geleceklerine ilişkin belirsizlik süren 2 isimle yönetim bu hafta bir araya gelecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzonspor'da geleceklerine ilişkin belirsizlik süren 2 isimle yönetim bu hafta bir araya gelecek. Bordo - mavili yönetim, sezonunun ardından ve geçtiğimiz hafta Güney Kore ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarla görevine bırakabileceği izlenimi veren teknik direktör Şenol Güneş ve Avrupa'ya transfer olacağı iddia edilen Burak Yılmaz ile bu hafta bir görüşme yapacak.

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, mukaveleleri devam eden teknik patron Şenol Güneş ve golcü futbolcu Burak Yılmaz ile aralarında bir sorunun almadığını belirtti. Şakar, basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, iki ismin de kulüpte kalacağına olan inancını tekrarladı.

Teknik Direktör Şenol Güneş'in Güney Kore'de ?görevine devam edip etmeme konusunda henüz kararını vermediği' yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Şakar, ?Şenol hocanın mukavelesi devam ediyor. Baştan beri sıkıntı olmadığını söyledik. Zaman zaman bizler de konuşma üslubumuzda hatalar yapabiliyoruz. Ben bunu yaşanan sürecin verdiği yorgunluk olarak değerlendiriyorum. Zaman zaman bizler de hatalar yapabiliyoruz. O yorgunluk, stres, yoğun maç trafiği, teknik kadromuz, futbolcularımız ve biz yöneticileri yordu. Onun için Şenol hocanın sözlerini de bu yorgunluğa bağlıyorum.? dedi.

Avrupa'ya transferi konuşulan Burak Yılmaz'ın da sözleşmesinin devam ettiğini hatırlatan Asbaşkan Şakar, golcü futbolcuyu kesinlikle bırakmak istemediklerinin altını çizdi. Şenol Güneş'in de Burak'ın kalmasını istediğini dile getiren Şakar, şu ifadelerini kullandı:

?Sözleşmesi devam ediyor ama sözleşmesindeki bir maddeden dolayı, o şartları yerine getirdiği an gidebilir. Biz Burak'ı kesinlikle bırakmak istemiyoruz. Burak da bize kalacağını birkaç kez söyledi. Milli takımdan döndükten sonra oturup bir daha konuşacağız. Kendisine güveniyoruz. O konuda sıkıntı olacağını düşünmüyorum.?

TRANSFER ÇALIŞMALARI

Dış transferde Gelçlerbirliği'nden Yasin ile ön protokol imzaladıklarına değinen Şakar, Licester City'in Fildişi Sahilli oyuncusu Souleymane Bamba'yla da anlaştıklarını kaydetti. Futbolcunun kulübüyle görüşmelerini ise devam ettiğini ifade eden Şakar, aradaki küçük pürüzlerin giderilmesiyle kısa sürede bu transferi de bitireceklerine inandığını söyledi.

Şakar, Eskişehirsporlu Alper Potuk ve Gaziantepsporlu Dany konusunda ise kulüplerin talep ettiği yüksek bonservis bedeli nedeniyle beklemeye geçtiklerini belirtti. Şakar, Şenol Güneş'in vereceği rapor doğrultusunda transfer çalışmalarının devam edeceğini de dile getirdi.

TAHKİM KARARLARINA ELEŞTİRİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulunun şike ve teşvik iddialarıyla ilgili son kararlarını da değerlendiren Asbaşkan Şakar, Disiplin, Tahkim ve Etik Kurulu raporlarını hazırlayanların şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Verilen kararları eleştiren Şakar, ?Tahkim Kurulu'nu, Disiplin Kurulu'nu tebrik etmek lazım, üzerlerine düşeni yaptılar. Müthiş bir şekilde şikeyi, şike girişimi olarak değerlendirdiler. Üzerlerine düşeni yaptıklarını düşünüyorum. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Trabzonspor hukuk ve kurallar nezdinde sonuna kadar hakkını arayacaktır. İlahi adaletin de bir gün lehimize sonuçlanacağını düşünüyorum.? dedi.

Bu gelişmelerin ardından UEFA'nın gerekli yaptırımları uygulayacağını düşündüğünü anlatan Şakar, kendileriyle ilgili ise hiçbir tereddütlerinin olmadığını bildirdi.

BAŞKAN GİBİ O DA SİTEM ETTİ

Asbaşkan Nevzat Şakar, kulüp başkanı Sadri Şener gibi şike davasında camia tarafından yalnız bırakılmaktan dert yandı. Mahkeme sürecinin kendilerini yorduğuna değinen Şakar, Başkan Şener'in ?Şenol Güneş bile aramadı' sözlerine ise şöyle değerlendirdi:

?Hakikaten çok yorulduk ama Başkan onu basınla paylaşmamalıydı. Duygusal bir konuşma olarak değerlendiriyorum. Biz yönetim ve teknik kadro olarak bir bütünüz. Arkadaşlarımız da zaten o sözden alınmadılar. Üzüntünün vermiş olduğu sözler olarak görüyorum. Başkanın içinde kötü niyet yoktur zaten.?

İstanbul'daki duruşmalarda yalnız kaldıklarına vurgu yapan Şakar, ?Beklerdik ki insanlar arayıp 'geçmiş olsun' desin. Çünkü bu kulübün bir hayli eski başkanı, eski yöneticisi, kurulları, kurul başkanları, yöneticileri var. Trabzon'un valisi, emniyet müdürü, belediye başkanı, milletvekilleri, bakanları var." diyerek, şunları söyledi:

"Faruk Özak bizi günde en az üç kere aradı. Kulübüm ve kendim adına ona müteşekkirim. Trabzon Barosu'na da teşekkür ediyoruz. Trabzon'un önde gelen sivil toplum kuruluşları var, keşke onlar da arasaydı. En azından bir arayıp 'yapabileceğimiz bir şey var mı?' deyip geçmiş olsun dileklerini iletebilirlerdi. Ama napalım, artık bundan sonra kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda önümüzde bakacağız. Ama bu sitemi de etmeden geçmek istemiyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber