Nusaybin'de Dünya Çevre Günü 4 dilde pankartlarla kutlandı

Dünya Çevre Günü nedeniyle Nusaybin Belediyesi "Çevremizi koruyalım" yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşten sonra panel verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Çevre Günü nedeniyle Nusaybin Belediyesi "Çevremizi koruyalım" yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşten sonra panel verildi.

Aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Girmeli Belediye Başkanı Ömer Altun, Akarsu Belediye Başkanı Lokman Fındık, BDP Mardin il eş başkanı Sihem Elveren Alp, ilçe eş başkanı Ayten Kahraman, Eğitim-Sen baş temsilcisi Abdullah Gökçe ve belediye çalışanlarının da olduğu grup belediye binası önünde bir araya geldi. Ellerinde "Ekoloji, iktidara, talana ve sömürüye dur demektir" Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice yazılı pankartı taşıyan grup, Cumhuriyet ve Lozan Caddelerini kullanarak Mitanni Kültür Merkezi'ne yürüdü.

Burada konuşan belediye başkanı Gökkan, doğaya verilen zararları anlattı. Gökkan, "Biz üç taraflı mayınlı tarlalarla çevrili bir ilçeyiz. Bunun tarlaların kendisi ekolojinin nasıl talan edildiği bir ifadesidir. Yine biz Nusaybin ilçesi olarak çok dilli, çok kültürlü bir kentiz. Dilimiz asimile oluyor, asimile ediliyor, kültürler talan ediliyor ve aynı zamanda bu iktidarın çok dili ve çok kültürlü çalışmaları üzerinde de bir talan olduğunu düşünüyüz. Çünkü şu anda belediyemize, belediye meclis üyelerimizin aldığı çok dili, çok kültürlü belediyeciliğe İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmış durumda. Yine ekoloji demek çevre temizliği demek değildir. Dünya savaşlarla talan olmuş bir durumdadır. Aynı zamanda bombalar, kimyasallar ve beyaz ölümlerin arttığı bir dünyada yaşıyoruz. Bu talan doğa üzerinde başlayıp kadınlar, çocuklar, doğadaki tüm canlılar ve toprak ölmeye başlıyor. Dünyanın dengesi bozuluyor o nedenle de biz aynı zamanda bu çalışmayla da ve 5 Haziran'da bir çevre bilincinde iktidara dur demeliyiz" dedi.

Başkan Gökkan'ın konuşmasından sonra Prof. Dr. Ali Ceylan, Yrd. Doç. İlyas Yolbaş ve Doç Dr. Abdulkadir Maskan, "Ekoloji ve doğa" konulu panel verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber