Bursa'da mimari değişiyor

Bursa'nın en önemli sorunu olan trafik yoğunluğuna kalıcı çözüm bulmak için otopark yatırımları yapan merkez Osmangazi Belediyesi, geliştirdiği farklı mimari ile dikkat çekiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmangazi Belediyesi, Selimiye-İntizam ve Uluyol katlı otoparklarının ardından bu yaz Çarşamba Katlı Otoparkı ve Fatih Çiftehavuzlar Otoparkı'nı hizmete açacak. Toplam 5 otopark için de çalışmalar hızla devam ediyor.

Sokak pazarlarını kaldırarak ilçeye modern, kapalı pazar alanları yapmak için hızlı adımlar atan Osmangazi Belediyesi, Çarşamba, Akpınar ve Fatih-Çiftehavuzlar'da tamamlanma aşamasına gelen pazarlara ek olarak Soğanlı, Alemdar, Hamitler pazarlarının da üzerini modern mimari ile kapatıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çalışmalarla ilgili şunları söyledi: "Halkın içinde halk için belediye anlayışını kendine vizyon edinmiş, her zaman insan odaklı, yenilikçi ve geleceği yönelik hizmetler ürettik, üretmeye devam ediyoruz. Biz iş üretiyoruz, devasa işleri bile sıradan hale getirdik. Türkiye'nin örnek aldığı projelerle Bursa mimarisine yeni bir ivme kazandırıyoruz."

Bursa'da modern mimari örnekleri kullanarak, yeni bir mimari anlayışın önünü açtıklarını vurgulayan Dündar, Osmangazi'nin üstlendiği bu misyonun Türkiye'de ve Balkanlarda birçok belediyeye de örnek olduğunu kaydetti.

Çarşamba Pazar Alanı ve Yeraltı Katlı Otoparkı'nın mimari yapısı ve işlevselliğiyle Bursa'nın en büyük ve en önemli mimari eserinden biri olduğunun altını çizen Dündar, "Bir yandan otopark sorununu çözerken, diğer yandan da mimari anlayışı değiştiriyor ve geliştiriyoruz. Biz zor olanı başarıyor, Bursa'ya yakışır icraatlarla ilçemize vizyon kazandırıyoruz." dedi.

BURSA'YA İKİ ESER DAHA

Osmangazi Belediyesi olarak bu dönem planladıkları iki önemli çalışmanın da 'Panorama Beylikten İmparatorluğa Müzesi' ve 'Hisar Arkeopark' olduğunu vurgulayan Dündar, "Hisar Arkeopark, Bursa'nın kurulduğu döneme İskitlere kadar kentin tarihini gözler önüne serecek. Panorama Beylikten İmparatorluğa Müzesi de 600 yıl hüküm süren cihan imparatorluğu Osmanlı'nın kuruluş dönemi ve Bursa'nın fethini yaşatacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber