Savcı'nın ısrarı, cinsel istismar soruşturmasında 9 kişiyi tutuklattı

Sakarya'da lise öğrencisine yönelik cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmanın ikinci dalgasında gözaltına alınan 11 kişiden 9'u tutuklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk dalgada serbest bırakılan ve savcının itirazı sonucu haklarında tutuklama kararı çıkartılan ikisi emniyet şube müdürü 14 kişi için yakalama kararı çıkartıldı. Sakarya Valisi Mustafa Büyük, emniyet şube müdürlerinden birinin yurt dışına firar ettiği yönünde emarelerin bulunduğu söyledi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 14 yaşındaki lise öğrencisine cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla başlattığı soruşturmada, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olan 2'si kamu görevlisi 17 şüpheli 31 Mayıs'ta gözaltına alınmıştı. Cumhuriyet savcısının tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk ettiği şüphelilerden yaşları 18 yaşından küçük olan 3 kişi tutuklanmış, 2 kamu görevlisinin de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Cumhuriyet savcısı, serbest bırakılan şüphelilerin tutuklanması için kararı veren mahkemeye itirazda bulunmuştu. Sulh ceza mahkemesi, savcının tutuklama ile ilgili yaptığı itirazı dün reddetmişti. Mahkemenin kararı, bir üst mahkeme olan asliye ceza mahkemesine temyize gitmiş, savcının itirazını değerlendiren mahkeme, serbest bırakılan 2'si kamu görevlisi 14 şüpheli için tutuklama kararı vermişti. Haklarında tutuklama kararı çıkan şüpheliler için yakalama kararı çıkarıldı. Sanıkların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bu arada soruşturmanın ikinci dalgasında gözaltına alınan 11 kişiden de 9'u tutuklandı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, emniyet teşkilatının tutuklama kararlarının gereğini yaptığını belitti. Tutuklama kararı çıkarılan müdürlerden biriyle ilgili firar bilgisi bulunduğunu anlatan Büyük; "Ancak araştırmalar devam ediyor. Yurt dışına çıktığına dair belli emareler var ama kesin bilgiyi bu çalışmalardan sonra göreceğiz. Yeni yakalama ve tutuklama kararları verildi. Gerçekten bizi çok üzen bir hadise. Bu olayın tüm boyutlarını değerlendirmeye çalışıyoruz. İnşallah başka bu tarz şeylerle karşılaşmayız." dedi.

Öte yandan Sakarya 4. Sulh Ceza Mahkemesi, bir sanık avukatının talebi üzerine soruşturmayla ilgili yayın yasağı getirmişti. Mahkeme, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma dosyasındaki iletişimin tespiti tutanakları, ifade tutanakları, fiziki takip tutanakları ile diğer tüm bilgi ve belgelerin yayınlanmaması konusunda yayın yasağı konulmasına karar vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber