TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Merinos AKKM'ye hayran kaldı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen ve yönetilen Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) ve Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi'ni gezdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (Türkonfed) eski Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel ve eski Büyükelçi Volkan Vural'ın da eşlik ettiği gezide, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve beraberindekiler, Merinos AKKM Genel Koordinatörü Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ve yetkililer tarafından karşılandı.

Osmangazi, Orhangazi, Yıldırım Beyazıd salonları ile Büyük Teras ve Fuar Alanı'nı gezen Ümit Boyner, daha sonra Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi'ni ziyaret etti. Konuklara Merinos AKKM'nin mekanik ve teknik donanımlar ile işletim sistemi hakkında bilgi veren Semih Pala, tesisin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldığını, bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası faaliyete de ev sahipliği yaptıklarını belirtti.

Açıldığı günden bu yana bin 441 faaliyetin yapıldığını, 962 bin kişi hareketi olduğunu anlatan Pala, 600 farklı kurum tarafından toplam 582 gün boyunca tesislerin kullanıldığını dile getirdi. Ahmet Erdönmez ise misafirlere Türkiye'nin ilk sanayi kuruluşlarından olan Merinos Fabrikası'nın tarihini barındıran müze hakkında bilgi verdi.

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner de tesislerin işletim sistemini ve salonlarını beğendiğini dile getirdi. Ziyaretin sonunda konuklara, Merinos AKKM hakkında bilgi içeren kitap seti hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber