Deniz Seki'ye uyuşturucu satan şahsa 30 yıl ceza

Liderliğini Rus hackerin yaptığı çetenin üyesi olduğu iddiasıyla 2007 yılında yakalanan Baki Cengiz U.'ya 29 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Liderliğini Rus hackerin yaptığı çetenin üyesi olduğu iddiasıyla 2007 yılında yakalanan Baki Cengiz U.'ya 29 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Cezası Yargıtay tarafından onanan Cengiz U., Kağıthane'de gözaltına alındı. Bir emniyet amirinin oğlu olduğu öğrenilen zaznlı, şarkıcı Deniz Seki'ye uyuşturucu satmak suçundan da 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Zanlı U.'nun bu cezayla ilgili dosyasının da Yargıtay'da olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 29 Mayıs 2007'de düzenlediği operasyonda banka müşterilerinin banka hesaplarına girerek yaklaşık 20 milyon liralık vurgun yaptıkları tespit edilen çeteye yönelik operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Liderliğini bir Rus hackerin yaptığı çete üyelerinin, bin 800 banka müşterisinin hesaplarına girerek paraları başka hesaplara havale ettikleri belirlendi. Zanlılar arasında bulunan ve tutuksuz yargılanan Baki Cengiz U., ?Bilişim sitemine aykırı olarak girmek ve nitelikli dolandırıcılık? suçundan 29 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası aldı. Cezası Yargıtay tarafından geçtiğimiz hafta içinde onanan U., Kağıthane'de gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği'ne getirilen zanlı, buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Baki Cengiz U.'nun, tutuksuz yargılanırken Narkotik Şube Müdürlüğü'nün düzenlendiği ve şarkıcı Deniz Seki'nin de yakalandığı operasyonda suç ortağı olarak gözaltına alındığı öğrenildi. 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan yargılanan Baki Cengiz U.'nun 6 yıl 3 ay hapsi ceza aldığı kararın onanmak için Yargıtay'da beklediği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber