İstanbul'da 2,5 milyon öğrenci karne heyecanı yaşadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 14:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul'da 2011-2012 eğitim ve öğretim yılını tamamlayan 2,5 milyon öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Bağcılar İbni Sina Lisesi'nde düzenlenen karne dağıtım töreninde öğrenciler karnelerini büyük bir sevinçle aldı. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Bünyamin Koç adlı öğrencinin Canım İstanbul şiirini okuması ile başladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, karne heyecanının farklı bir duygu olduğunu ve bu güzel duyguyu bugün yaşadıklarını belirtti. Mutlu, ?İstanbul'da 2,5 milyon öğrenci sizin heyecanınızı yaşıyor. Aileniz de sizin karne heyecanına ortak oluyor.? dedi. Öğrencilere seslenen Vali Mutlu, öğrencilerin karneleri aldıktan sonra tatile çıkmasını ve dinlenmesini istedi. Ailelere de seslenen Mutlu, kırık not getiren öğrencilere kızmamaları gerektiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da, İstanbul'da 3 bin 500 okulda, 2,5 milyon öğrencinin, 105 bin öğretmenin sevinç içerisinde olduğunu söyledi. Yıldız, acısıyla tatlısıyla bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, başarının tesadüf olmadığını, öğrencilerin emek vererek, bugün bunun neticesini aldıklarını kaydetti.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, karne alacak öğrencileri tebrik ederek, öğrencilerin iyi bir tatil geçirmelerini diledi. Çağırıcı, ?Son 7 yılda Bağcılar'a 40 okul yapıldı. Ayrıca Bağcılar'da bulunan 85 devlet okulunun hepsinin dış cephelerini Selçuklu mimari sanatıyla kaplayacağız. Bunun yanında Bağcılar'da bulunan 6 okula kapalı yüzme salonu yapacağız. Bu sayede 180 bin öğrenciye ücretsiz yüzme öğreteceğiz. Bu okullar arasında İbni Sina Lisesi de bulunuyor.? dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mutlu, münazara yarışmasında birinci olan öğrencilere hediye verdi. Beşilbağ ilköğretim okulu öğrencileri, Bilecik yöresine ait halk oyunu gösterilerini sundu. Daha sonra okulun resim sergisini açan Vali Mutlu, öğrencilere karne dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber