İzmir'de kadınlardan 'kürtaj' eylemi

İzmir'de biraraya gelen yaklaşık 200 kadın, kürtajın yasaklanmasıyla ilgili açıklamaları yürüyüş yapıp, müzik eşliğinde dans ederek protesto etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün, saat 17.00 sıralarında, 'Kürtaj Haktır Karar Kadınların İzmir Platformu' adı altında Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kadın, Büyükşehir Belediyesi binası önüne yürüdü. Burada alkış tutup düdük çalarak protestoda bulunan kadınlar, 'Kürtaj hakkımız engellenemez', 'Elini bedenimden çek', 'Kuluçkaya kendin yat', 'Kürtaj değil Uludere katliam' sloganları attı. Kadınlar adına yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Tecavüzcülerin bile serbest bırakıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Doğum kontrolü ve kürtaj hakkı, kendi bedenimiz üzerindeki egemenlik hakkımızın bir parçasıdır. Kadın bedeni üzerinde ne erkeğin, ne toplumun ne devletin herhangi bir tasarrufu yoktur. Kürtaj cinayet değildir, asıl olarak kürtajı yasaklamak, kadın ölümlerini arttırmak demektir. Ülkemizde sağlıkta dönüşüm uygulamaları ile kadınların gebeliği önleme hizmetlerine ulaşmasını ve kürtaj hakkından yararlanması güçleştirilmektedir. Sezaryen ise bir doğum yöntemidir. Doğumun ne yolla yapılacağı annenin ve çocuğun sağlığı gözönünde tutularak hekimle planlanır. Bu konuda devletin müdahalesi abesle iştigaldir. Doğurup doğurmayacağımıza, kaç çocuk doğuracağımıza biz karar veririz. Kürtaj hakkımızla uğraşmayı bırakın."

Kadınlar, açıklamanın ardından müzik grubunun şarkıları eşliğinde eğlenerek protestolarını gerçekleştirdi. sonra da olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber