Doğal afetlerden korunmak için Kaçkarlar' da kurban kestiler

Artvin Valisi Necmettin Kalkan'ın da aralarında bulunduğu bir grup, doğal afetlerden korunmak için Kaçkarlar'da kurban kesti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yusufeli ilçesine bağlı Yüncüler köyü sakinlerince, doğal afetlerden korunmak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen adak kurban kesim etkinliğine, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Yusufeli Kaymakamı Cumhur Duran, Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ve köylüler katıldı.

İlçe merkezinden yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan ve Kaçkarlar'ın eteklerinde yer alan 2 bin 440 rakımlı Ada Yaylası'nda düzenlenen etkinlikte, köylülerce 6 büyükbaş hayvan kurban edildi.

Kesilen büyükbaş hayvanların toplam 2 ton ağırlığında olan etleri, 20 ayrı kazanda pişirildikten sonra katılımcılara ikram edildi.

Etkinlik, ikram sonrası, katılımcıların yıl içerisinde herhangi bir doğal afet ya da olumsuzluk yaşanmaması için dua okumasıyla sona erdi.

Vali Kalkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneğin son derece güzel olduğunu belirterek, "İnsanların kaynaşmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine de vesile olan geleneği sürdüren köylüleri kutluyorum" diye konuştu.

Köylülere misafirperverlikleri için teşekkür eden Kalkan, "Örfümüzde, adetimizde, dinimizde, hatta bütün semavi dinlerde var olan kurban geleneği, bu yaylamızda farklı bir şekilde yürütülüyor. Sadece Yusufeli'nden değil Karadeniz'in diğer ilçelerinden de etkinliğe katılan vatandaşlarımız var. Bu geleneğin bizden sonraki kuşaklara da aktartılması arzumuzdur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber