Avrupalı öğrenciler Edirne'de meyve sabunu yaptı

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Yoksulluğu Birlikte Yenelim' projesi; Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından kabul edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, 6 ülkenin gençleri 10 günlük program için Edirne'ye geldi. Almanya, İtalya, Polonya, Bulgaristan, Litvanya ve Türkiye'den programa katılan öğrenciler, dünyada yoksulluğun nedenleri, yoksullukla mücadele yöntemleri, sosyal dışlanmanın önlenmesi, gençlere düşen görevler, Avrupa Birliği'nin bugünü ve yarını, gençlerin rolü gibi konuları değerlendirecek.

Öğrenciler, ayrıca, sanatsal ve sportif faaliyetler, kültürel ve köy ziyaretlerine giderek imece çalışması yapacak.

Programın ilk gününde öğrenciler, Edirneli ev hanımlarının temel geçim kaynaklarından biri olan geleneksel mis meyve merkezine geldi. Burada meyve sabunlarını yapma aşamasını dikkatle inceleyen öğrenciler, yapım aşamasına kendileri de katıldı. Çoğunluğunu Alman öğrencilerin oluşturduğu kızlı-erkekli öğrenci grubu, eğitmenlerin gözetiminde birbirinden farklı meyve türlerinden sabun yaptı. Mis meyve sabunlarının yapılışına ilk kez tanık olduklarını anlatan öğrenciler, çeşitli meyveleri model alarak sabun yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, hazırlıkladıkları proje kapsamında 6 ülkeden 40 civarında genci misafir ettiklerini söyledi. Öğrencilerin, burada kalacakları süre içerisinde yoksulluğun nedenleri ve yoksullukla mücadele yöntemlerini tartışacaklarını anlatan Özcan, ?Öğrenciler, yoksulluğun nedenleri ile ilgili tespitlerini yapıp, dünyada yoksullukla mücadelenin yollarını tartışacaklar. Bir hafta kalacak olan öğrenciler için bir takım çalışma programları belirlendi. Şu anda mis meyve sabunlarının yapım aşamasını yerinde görmek üzere ziyaret yaptılar.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber