Bu kavga bakanda biter

Gençlik ve Spor Müdürlüğü Emlak Şube Müdürü Arslanoğlu, Beşiktaş'ın maçlarını Arena'da oynamak istemesine cevap verdi.

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arslanoğlu, ?Evsahibi Galatasaray ancak bütün inisiyatif onlarda değil. Sayın Bakanımız bir konsensüs sağlayıp olayı çözecektir? ifadelerini kullandı. Aslan'ın eski idarecisi Çelebi de ?Genel kurul kararı olmadan hiçbir takım orada oynayamaz? dedi.

Kısa süre önce İnönü Stadı'nın tarihi dokusunu bozmamak şartıyla yıkıp yenisini yapmak için gün sayan Beşiktaş'ın bu sürede maçlarını nerede oynayacağı merak konusu oldu. Siyah-Beyazlılar maçlarını Galatasaray'ın evi olan Türk Telekom Arena'da oynamaktan yana. Ancak bu fikre Sarı-Kırmızılılar soğuk bakıyor.

49 yıllığına kiralandı

Konuyla ilgili gazeteniz BUGÜN'e konuşan Gençlik ve Spor Müdürlüğü Emlak Şube Müdürü Hüseyin Arslanoğlu, Türk Telekom Arena'nın 49 yıllığına Galatasaray'a devredildiğini ancak bütün inisiyatifin Sarı-Kırmızılılarda olmadığını vurguladı. Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat döneminde Türk Telekom Arena Stadı'ndan Sorumlu yöneticisi Işın Çelebi, genel kurulun izni olmadan hiçbir takımın Arena'da oynayamayacağını savundu.

Beşiktaş'ın önünde hukuki engel yok

Arslanoğlu, Siyah-Beyazlıların Arena'da oynamasının önünde hukuki bir engelin bulunmadığını dikkat çekerek ?Ama şu anda ev sahibi Galatasaray. Prosedüre göre iki kulübün karşılıklı oturup konuşmaları gerekir. Mülkiyetin sahibi olan taraf Gençlik ve Spor Bakanlığı. Şartların ortaya koyulması lazıUzlaşılmayacak bir durum yok. Anlaşamadıkları takdirde Sayın Bakanımız Suat Kılıç kulüplerle oturarak bir konsensüs sağlayacaktır ve konuyu öyle çözecektir? dedi.

Türk Telekom Arena'nın Galatasaray'a kiralandığı dönemde anlaşmaların altına imza atan Sarı-Kırmızılıların eski yöneticisi Çelebi ise ?Attığımız imzaya göre Arena Galatasaray'ın taşınmazı, Sarı-Kırmızılılar Arena'nın 49 yıllığınamülkiyetine sahip. Hiçbir takım o statta Galatasaray Genel Kurulu'nun kararı olmadan oynayamaz, yönetim de kiralayamaz. Bu iş baskıyla da olmaz. Önce genel kurul ?bu taşınmazı kiralıyoruz' kararı almadan orada kimse oynayamaz? ifadelerini kullandı.

Haber: Ufuk TUNCAELLi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber