Orman muhafaza memurlarına ücretsiz toplu taşıma hakkı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım, Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) orman muhafaza memurlarının ücretsiz toplu taşıma hakkından yararlanacağını bildirdi.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde tarım, orman hizmet kolunda yetkili sendika olan Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı TOÇ BİR-SEN Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nde görev yapan orman muhafaza memurlarının üniformalı bulundukları sürece belediyelerce işletilen toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilmelerini talebi kabul edildi. Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek düzenleme ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü'nde çalışan yaklaşık 6 bin 500 orman muhafaza memuru ücretsiz toplu taşıma hakkından faydalanabilecek.

Memur-Sen Genel Sekreteri ve TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya, ?Çok yoğun bir toplu sözleşme sürecinden çıktık. TOÇ BİR-SEN olarak birçok tarihi kazanıma da imza attık. Orman muhafaza memurlarının belediyelere ait araçlardan ücretsiz faydalanabilmeleri de bunlardan biri. 6 bin 500 orman muhafaza memurunun 1 Temmuz 2012 itibariyle bu uygulamadan faydalanmasını sağladık. Kamu Hakem Kurulu'nda kabul görmeyen taleplerimizi ise Kamu Personeli Danışma Kurulu'na taşıdık. Üyelerimizden aldığımız güç ve kararlılıkla kazanımlarımızın çoğalması için var gücümüzle çalışacağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber