Emniyet'in 'Pis 7'lisi!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yapılan dinlenmesırasında bazı polislerin uyuşturucu satıcıları ile bağlantılı olduğu tespit edildi

Elif ALTIN / VATAN İSTİHBARAT

Beyoğlu'nda, yakaladıkları zehir tacirlerini rüşvet karşılığında serbest bırakan ve ele geçen uyuşturucunun bir kısmını iade ettikleri tespit edilen 7 polis gözaltına alındı. Tutuklanan iki polisten M.B.'ye 50 yıl istendi.

İSTANBUL'da, uyuşturucu madde ticareti yapan bir suç örgüne yönelik iletişim dinlenmesi çalışması sırasında bazı polislerin de uyuşturucu satıcıları ile bağlantılı olduğu tespit edildi. İddiaya göre 15 Ocak 2012 tarihinde Beyoğlu İlçe Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı polis memurları M.B. ve ekibinin yaptığı çalışma sonucu Vişneci Sokak'taki bir hurdacı dükkanında Mardinli bir grubun uyuşturucu paketlediğini M.B.'nin yardım isteği üzerine T.C. ve E.Ö.'den oluşan 8668 nolu ekip olay yerine geldi. İki ekibin birlikte yaptığı çalışma sonucu hurdacıdaki Mahmut Yılmaz, Dicle Dinler ve Abdülhalim Erol gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler polislere rüşvet teklif etti. Pazarlığa telefonla çağırılan diğer örgüt elemanlarının da katılması üzerine 7 bin lira karşılığı düzenlenen tutanakta Mahmut Yılmaz ve Dicle Dinler sokakta yakalanmış gibi gösterildi. Polislerden A.K. ve A.D. ile T.C. ve E.Ö. gerçek durumu bilmelerine rağmen meslektaşlarının yazdığı tutanağı okumadan imzaladılar.

Daha sonra 31 Mart 2012 ve 13 Nisan 2012 tarihlerinde benzer iki olay daha yaşandı. Yapılan tespitler üzerine harekete geçen polisler 7 polis ve rüşvet verdiği iddia edilen Mahmut Yılmaz isimli kişiyi gözaltına aldı. Savcılığa sevk edilen şüphelilerden İ.T.E ve M.B. isimli polisler ile rüşvet verdiği iddia edilen Mahmut Yılmaz tutuklandı. M.B. 'nin 15 yıldan 50 yıla İ.T.E. 'nin ise 7.5 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber