LYS'ye giremeyen oğlu için gözyaşı döktü

Hastaneden çıkıp sınav salonuna koşan oğlu kimliğini unuttuğu için LYS'ye alınmayan baba, emekleri boşa gidince gözyaşlarını tutamadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oğlunun sınava girebilmesi için çabalayan Akın Ünlü, kimliğini ulaştırmak için taksi tuttu. Görevlilerin yardımcı olacaklarını söylediklerini ve bunun için 60 kilometre mesafeden geldiğini aktaran Ünlü, çabaları sonuçsuz kalınca ağladı.

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde yaşayan Orçun Ünlü'nün, sınava girebilmek için verdiği yaklaşık 2 saatlik mücadele sonuçsuz kaldı. Hastaneden dün (22 Haziran) taburcu olan ve bu sabah erken saatlerde, sınava gireceği Aydın Emel-Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi'ne giden Ünlü, saat 08.30'da bina görevlisine, kimliğini unuttuğunu bildirdi. Görevlinin nüfus kayıt örneğiyle girebileceğini söylemesi üzerine Aydın İl Nüfus Müdürlüğü'ne koşan Ünlü, hafta sonu olduğu için kapalı olunca bir şey yapamadı. Ünlü'nün yardım talebini geri çevirmeyen polis ekipleri, emniyet sisteminden nüfus kayıt örneği çıkardı. Bununla yeniden okula giden Orçun Ünlü, bu defa salon başkanı engeline takıldı. Nüfus cüzdanının aslı olmadan sınava giremeyeceği söylenen Ünlü'nün babasına telefon eden bina sorumlusu, saat 10.30'a kadar ulaştırması halinde alınacağı belirtti. Çalıştığı bankada fazla mesaiye kalan baba Akın Ünlü de taksi tutarak 1 saat 15 dakikalık yolu 45 dakikada alıp kimliği oğluna ulaştırdı. Bu sefer de geç kalındığı gerekçesiyle oğlu sınava alınmayan baba Başbakanlık, ÖSYM ve Aydın Valiliği'ne telefon etmesine rağmen sonuç alamayınca gözyaşlarına hakim olamadı.

Yaşadıklarını güçlükle anlatabilen Akın Ünlü, ?Geldiğimde oğlum yerde çırpınıyordu. ?Valiliği arayın, ne olur yardım edin.' dedim, bir türlü olmadı. Başbakanlık'ı aradım, valiliği aradım, kimseye ulaşamadım. ÖYSM'yi aradık, 15 dakika görüştük, sonuç alamadık. Hiç kimse yardımcı olmadı. Şimdi çocuğun emekleri boşa gitti, benim hayalim boşa gitti.? şeklinde konuştu.

Sınavdan bir gün önce hastaneden çıktığını belirten Orçun Ünlü ise bina girişinde kendisine yardımcı olunacağının söylenmesine rağmen salon başkanının sert tutumuna anlam vermediğini ifade etti: ?Salona girdiğimde salon başkanı bana, ?Seni içeriye attırırım.' diyerek masaya yumruk vurdu, tehdit etti. Ben üniversiteye de gittim ama bir eğitimciden böyle sözleri şimdiye kadar hiç duymadım. Beni dinlemedi bile.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber