Sağlık Bakanlığında personel yönetim sistemi yok

Şu bir gerçek... Ülkenin yoğun sağlık personeline ihtiyacı var. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı hem kadrolu hem sözleşmeli personel alımı yaparak varolan açığı kapamaya çalışıyor. Ancak daha bir ay önce sözleşmeli alımı yapan Bakanlığın şimdi de kadrolu alım yapması, sözleşmeli olarak yerleşen bir kısım adayın işe başladıktan kısa bir süre sonra başka bir yere memur olarak geçmesi anlamına gelmektedir. Bu da varolan ihtiyaçların sürekli dolup boşalıp ilan edilmesi sonucunu doğrumaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı 2011 yılında; 2011/1, 2011/2, 2011/3, 2011/8, 2011/9 KPSS tercih işlemleriyle personel alımı yapmıştır. 2011/1 ve 2 tercih işlemleri kadrolu, diğerleri ise sözleşmeli personel alımını içermektedir.

Bu kadar çok personel alımı yapılmasının nedeni plansızlıktır.

En başta Bakanlık yılın başında nasıl bir personel alımı yapacağını dahi ilan edememektedir. Duruma, ihtiyaca, siyasal ve toplumsal baskıya göre ilana çıkmaktadır.

Oysaki önce kadrolu alımın yapılması ve sonra gerekiyorsa hemen sözleşme alımın yapılması gerekmektedir.

Bir örnek verecek olursak; 2012/4 KPSS Sağlık Bakanlığına sözleşmeli personel alımına başvurular 11 Hazirana kadar yapılmıştır. Sonuçlar 15 Haziran'da açıklanmıştır. Şimdilerde yerleştirme belgeleri alınmaktadır. Daha bu süreç tamamlanmamışken şuan kadrolu sağlık personeli alımı yapılmaktadır. KPSS yönetmeliğinde 4/B'li olarak yerleşenler kadroluya başvuramaz şeklinde bir kural olmadığından, daha bir iki hafta önce 2012/4 ile yerleşmiş sözleşmeli sağlık personeli, 2012/1 kadrolu sağlık personeli alımlarına başvuru yapabilecektir. Bu da sözleşmeli olarak göreve başlayan kişilerin bir kısmının önümüzdeki ay sözleşmeli görevi bırakacağı ve yerleşeceği kadrolu göreve geçeceği anlamına gelmektedir. Dolaysıyla sözleşmeli görev yine boş kalacak ve bir iki ay sonra yeniden ilana çıkılacaktır.

Bu kara düzen personel planlamasının bir an önce değiştirilmesi ve hem birimlerin hizmet ihtiyaclarını giderecek hem de kamu yararı içerecek gerçek bir planlamanın yapılması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber