Stressiz hayat yaşanmamış hayattır

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü personeline stres yönetimi anlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından BUSKİ konferans salonunda düzenlenen seminere Acıbadem Bursa Hastanesi doktorlarından Uzman Psikolog Dilara Kızılçay konuşmacı olarak katıldı. Kızılçay, stresten arındırılmış bir hayatın imkansızlığına işaret etti. Stresle etkili mücadele edebilmenin önemli olduğunu belirten Kızılçay, ?Hayattan beklentilerimizi ne denli yüksek tutarsak, stresi de hayatımıza o kadar buyur etmiş oluruz. İnsanın her zaman çevresindekiler tarafından sevilip kabul görmesi mümkün değildir. Eğer biz toplum içerisindeki davranışlarımızı, çevremizdeki herkesin bizi sevip değer vermesi doğrultusunda şartları, etrafımızda bir sevgi çemberi oluşturmaya yönlendirirsek, bu gayretimizin hüsranla sonuçlanacağını da önceden kabullenmemiz gerekir. Şu bir gerçek ki, bakış açıları ve değer yargıları kişiden kişiye farklılıklar gösterir. Bu durumda, düşünce frekansımız ve şahsi beğenilerimizin uzağındaki insanlardan, bizi benimsemelerini beklememiz, bir stres girdabının içerisine sürüklenmemizi de beraberinde getirecektir? diye konuştu.

Üstlenilen görev ve sorumlulukları, mükemmel biçimde yerine getirme isteğinin de başlı başına stres kaynağı oluşturduğunu vurgulayan Kızılçay, kişinin çalışma hayatı boyunca, üst seviyede performans sergilemesinin imkansızlığına dikkat çekti. Stresin, günlük hayatın doğal bir parçası olduğunu ifade eden Kızılçay, stresin esiri olmanın yanlışlığı kadar stresten uzak bir hayat özlemi içerisinde olmanın da yanlış bir tutum olduğunu belirtti.

Stresle başa çıkmanın çeşitli yöntemleri bulunduğuna işaret eden Kızılçay, bu yöntemleri de ?fiziki ve zihni gevşeme', ?olumlu bir tutum geliştirme' ve ?olumlu bir hayat tarzı benimseme' olarak sıraladı. Konferansa katılanlara bedenen ve ruhen gevşeme yöntemlerini uygulatan Kızılçay, kendisiyle barışık, yeteneklerinin farkında olanların stresle mücadelede çok daha başarılı olduklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber