Ürgüp: Raylı sistem Sivas'a uygun değil

Sivas'ta yolcu taşımacılığının en yoğun olduğu üniversite ile Sivas arasında düşünülen raylı sisteme Belediye Başkanı Ürgüp karşı çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ?Raylı sistem Sivas'ın gerçeklerine uygun değil. Üniversitenin yolcu sayısı yaklaşık 22 bin. 22 bin ortalama biniş olan kapasite ile raylı sistemi yürütmek mümkün değil. Pahalı bir sistem, nereden alıp nereye götüreceksiniz, bunların hepsi fizibilite gerektiriyor.? dedi.

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Olağan Genel Kurul toplantısı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Konferans Salonu'nda yapıldı. Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman, ?Yapılacak seçimde görev alacak yeni yönetim kurulumuza da başarılar diliyorum.? şeklinde konuştu.

?BELEDİYE OLARAK BİZ DE OTOBÜS ALALIM?

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, toplantıda yaptığı konuşmada, şunları söyledi: ?Yeni dönemde inşallah gelen arkadaşlarımıza şimdiden teklifimdir benim, 249 aracın sermaye olarak konulduğu, araç sahiplerinin de kendi araçlarına ortak olduğu bir sisteme 250'inci olarak belediye de olabilir olmayabilir de... Belediye başkanı yönetim kurulu başkanı olabilir, olmayabilir de... Bu, arkadaşlarımızın vereceği karara bağlı. Bu sistemi işletip belli sayıda aracı elden değiştirip 30-40 tane büyük araç alarak, engellilerin rahat binip inebildiği, yaklaşık 100 kişinin taşınabildiği, işte ana kulvarlarda, ana arterlerde, üniversite hatlarında bu araçların konulması gerekiyor."

Raylı sistemin Sivas'ın gerçeklerine uygun olmadığını savunan Başkan Ürgüp, ?Üniversitenin yolcu sayısı yaklaşık 22 bin. 22 bin ortalama biniş olan kapasite ile raylı sistem yürütmek mümkün değil. Pahalı bir sistem, nereden alıp nereye götüreceksiniz? Bunların hepsi fizibilite gerektiriyor. Ama 12 metre uzunluğunda otobüslerle, bir de yolcu sayılarının nereden nereye çok olduğu sistemde, kayıtlı bu arterlere koyup, daha az sayıdaki araçla daha çok yolcu taşımak şirket ortakları açısından daha karlı olacaktır.? diye konuştu. Bunun mazot ve eleman giderlerinin azalmasına da yol açacağını vurgulayan Ürgüp, ?Her halükarda rakamın düşmediği bir sistem, yani bilinç sayısının düşmediği bir sistem öneriyorum ben size.? ifadesini kullandı.

SİSTEM KORUNMALI

Belediye meclisinden yetki aldığını, 20 araç satın alabileceklerini, 20-30-40 araçla sistemin içine belediye olarak girebilecek durumda olduklarına işaret eden Doğan Ürgüp, ?Kanuni mevzuat buna izin veriyor, ama ben bundan yana değilim. Sistem düzgün işlesin, buradaki insanlar ekmek paralarını düzgün kazansınlar, halk memnun kalsın. Burada en önemli iş halkın memnuniyeti, halk memnun olmazsa siz de para kazanamazsınız.? sözlerini kaydetti.

Tek listeyle gidilen seçimde Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığına Sabahattin Çimen getirildi. Toplantıya Şoförler Odası Başkanı Mustafa Toy, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ali Kılıç ve özel halk otobüsü şoförleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber