Almanya'dan Kayseri serbest bölgeye yakın ilgi

Merkezi Almanya'nın Berlin şehrinde olan ve yaklaşık yarım asırdır birçok başarılı çalışmaya, ekonomik yatırıma ve ortak girişimlere imza atmış olan Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın Kayseri Serbest Bölgesi ile yakından ilgileniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Melikgazi Belediyesi ve Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, Anadolu'nun özellikle Kayseri'nin artık bir yatırım ve üretim merkezi olduğunu çünkü Avrupa ülkelerin ekonomik ajans ve mesleki kurumuşların Kayseri'yi mercek altına aldığını söyledi.

Memduh Büyükkılıç, "Haziran ayı içerisinde Berlin'de yapılan toplantıya davet edildim. Bu toplantıda Türkiye'nin her bölgesinden 350 yatırımcılar ve Organize sanayi bölgesi yöneticileri iştirak etmişlerdi. Ancak Kayseri Serbest Bölgesi ile ilgili olarak daha detaylı bir araştırma yapmışlar. Kayseri serbest bölgesindeki yatırımlar, şu andaki üretim kapasitesi, mevcut fabrikalar, istihdam edilenler, ulaşım imkânları gibi her türlü konu hakkında detaylı bilgi aldılar. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri özellikle Almanya'da yaşayan Türk Yatırımcılar bizzat yerinde görmek istediklerini belirttiler." dedi.

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı bir grup yatırımcının Kayseri'ye gelerek Kayseri Serbest Bölgesinde incelemelerde bulunacağını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, gerek arsa fiyatları gerek ise ulaşım da hem Anadolu'nun hem de Avrupa ile Asya merkezinde yer alan ilimizin yatımcılar için bir cazibe merkezi konumunda olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber