Katil, cinayet mahalline döndü

Ümraniye Osmangazi Korusu'nda feci şekilde dövülerek öldürülen Salih Ağca'nın katil zanlıları yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cinayet, bir sonraki gün olay yerine dönen Mazhar Kalıma'nın yakalanmasıyla aydınlığa kavuştu.

Geçtiğimiz pazar günü, Yukarı Dudullu'daki Osmangazi Korusu'nda gezen vatandaşlar bir erkek cesedi görerek durumu polise haber vermişlerdi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, cesedin Salih Ağca'ya ait olduğunu belirlemiş, feci şekilde dövülerek öldürüldüğü öğrenilmişti. Cesedin yanında ayrıca kanlı bir kalas da bulunmuştu.

Cinayetin ortaya çıkmasıyla birlikte çevrede inceleme yapan polis ekipleri, her hangi bir ipucuna rastlamadı. Bunun üzerine her cinayet zanlısı mutlaka olay mahalline döner mantığıyla hareket eden Ümraniye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı polisler, olay yeri yakınlarında pusuya yattı.

Akşam saatlerinde şüpheli hareketlerde bulunan bir kişinin olay mahallinde dolaştığını gören polisler, şahsı durdurarak kimlik bilgilerini kontrol etti. Yapılan kimlik sorgusunda, şahsın, cinsel taciz sabıkası bulunan Mazhar Kalıma olduğu tespit edildi.

Polisin, koruda ne aradığını sorması üzerine, Salih Ağca'nın öldüğünden habersiz olarak "Cumartesi gecesi biriyle kavga ettik. O'na bakmaya geldim" diyen Kalıma, gözaltına alındı. Ümraniye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Amirliği'nde ifadesi alınan Mazhar Kalıma'nın verdiği bilgiler doğrultusunda Ağca'yı döverek öldürme olayına karışan Fatih Aktaş (33) ve M.M.(16) da kısa sürede yakalandı.

Fatih Aktaş verdiği ifadesinde, iki arkadaşıyla birlikte alkol alırken, koruda birkaç kere gördükleri Salih Ağca'nın yanlarına gelerek içki istediğini söyledi. Aktaş'ın iddiasına göre, alkol alırken, Ağca kendisine sarılarak öpmek istedi. Tepki vermesi üzerine Ağca'nın kendisine küfür ettiğini ifade eden Aktaş, Mazhar Kalıma ve M.M. ile birlikte epilepsi hastası olduğu öğrenilen Salih Ağca'yı darp ettiklerini söyledi. Zanlılar, Salih Ağca'nın öldüğünü bilmediklerini savundular. Sorguları tamamlanan zanlılar, Ümraniye Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber