Seferihisar'da gözlemeler yarıştı

İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Payamlı köyünde düzenlenen En Lezzetli Gözleme Yarışması'nın birincisi Fadime Çobanlı oldu. Türkiye'nin ilk Sakin Şehir (Citta Slow)'i Seferihisar'da, birliğin en önemli kriterlerinden olan, Kaybolmaya Yüz Tutmuş Yöresel Lezzetleri Gün Işığına Çıkarma (Slow Food) kapsamında Kaymakamlık ve Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen yarışmada kadınlar, en lezzetli gözlemeyi yapmak için mücadele etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 kişinin katıldığı yarışmayı Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Tarım Müdürü Ali Özdemir de takip etti. Jüri üyeliklerini ise Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Neptün Soyer, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Nevim Koç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden ev ekonomisti Hamide Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Ülkü Özkarakaş ile ev ekonomistleri Alime Zeytin ve Beyhan İnan, ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü'nün eşi Berrin Özdemir yaptı.

Şenlik havasında geçen yarışmada Fadime Çobanlı birinci, Hatice Çadır ikinci, Fadime Çakal üçüncü oldu. Çobanlı, Kaymakam Erden tarafından tam altınla ödüllendirildi. Ayrıca yarışmaya gelen herkese, Payamlı köyü kadınları tarafından yapılan gözlemeler ve ayran ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber