Güneydoğulu 400 öğrenci Zirve'de dil öğreniyor, spor yapıyor

Batman, Bitlis ve Mardin'den gelen 400 lise öğrencisi Zirve Üniversitesi'nde hem İngilizce öğreniyor hem de spor aktivitelerine katılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl 600 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen İngilizce Yaz Kampı Projesi, Batman Valiliği ve Zirve Üniversitesi işbirliği ile Gaziantep ilinde gerçekleştirilmişti. Bu yıl da Kalkınma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) desteğiyle proje genişletilerek 11 ilden seçilen 2 bin 500 öğrenci ile 7 ildeki 12 devlet üniversitesi ve özel üniversitede yapılıyor. Proje kapsamında Zirve Üniversitesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen 400 liseli öğrenciye gönüllü olarak İngilizce Yaz Eğitim Kampı düzenledi.

Bu yıl Zirve Üniversitesi'ne Batman, Bitlis ve Mardin'den gelen lise öğrencileri yaz tatilini verimli bir şekilde geçirirken yabancı dil eğitimiyle kendilerini geliştirme fırsatını buldu. Öğrenciler boş zamanlarında ise üniversitenin sunduğu çeşitli sosyal aktiviteleriyle eğlenerek vakit geçiriyor. İngilizce Yaz Kampı'nı değerlendiren hazırlık okulu okutmanlarından Darrel Niewsma, ?Öğrencilerin motivasyonları çok yüksek, kendilerini tamamen öğrenmeye inandırmışlar. Bir şeyleri başarmak için azim göstermeleri gerçekten beni çok sevindiriyor. 2 hafta olmasına rağmen birçok şey öğrendiler, günlük hayatta kullanılan kelimeleri bu kadar çabuk öğrenmeleri beni şaşırttı. Azimlerinden dolayı onları tebrik ederim.? şeklinde konuştu.

Mardin'den projeye katılan lise öğrencisi Hüseyin Furkan, Zirve Üniversitesi'nde böylesine eğitici ve eğlendirici bir programda yer aldığı için mutlu olduğunu belirtti. Furkan, ?Okutmanlarımızın bize bu kadar ilgi duymaları bizi öğrenme konusunda daha da heyecanlandırıyor. Çünkü, kendi lisemizdeki hocalarımız bize bu kadar yakın değiller, burada yabancı hocalarımızla bile çok iyi anlaşabiliyoruz. Bilgisayar laboratuvarlarında aldığımız eğitimle kendimizi çok iyi geliştirebilme fırsatı bulabiliyoruz. Bırakın laboratuvarı ilk defa İngilizce laboratuvarında eğitim alma fırsatımız oldu. Bize her konu da fedakarlık eden hocalarıma ve Zirve Üniversitesi'ne teşekkür ederim.? ifadelerini kullandı.

Üniversite olarak bu projesi sosyal sorumluluk olarak gördüklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa da ?Bölgemizdeki lise ögrencilerine yaz tatillerini verimli geçirmelerini sağlayarak, İngilizce öğrenmenin yanı sıra kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak dersleri uygulamalı verme ve birlikte yaşama kültürünü geliştirmek için üniversitemizin tüm imkanlarını sunduk. Zirve Üniversitesi ülkemiz gerçeklerinden uzak yaşamayan, her türlü sorununu kendine çözüm üretmek için önemseyen bir üniversitedir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber