TÜBİTAK'a Avrupa'dan Ar-Ge ödülü

Avrupa Bölgesel Ekonomik Forumu'nun devamı olarak kurulan Bilgi Ekonomisi Ağı (KEN) tarafından ?2012 KEN Ar-Ge Ödülü'ne TÜBİTAK layık görüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Eğitim' alanında Japonya, ?inovasyon' alanında Danimarka ve ?girişimcilik' alanında ise ABD ödül aldı.

Ar-Ge projelerine önemli destekler sunan ve örnek yenilikçi stratejiler gerçekleştiren TÜBİTAK'ın başarısı KEN tarafından ödüllendirildi. Uluslararası düzeyde bilgi ekonomisi oluşturulması için çalışan KEN, başarılı yenilikçi stratejiler ve kamu Ar-Ge fonlarının ekonomik kalkınmaya katkısı dolayısıyla 2012 Ar-Ge Ödülüne TÜBİTAK'ı layık gördü. KEN forumu kapsamında Slovenya'da düzenlenen törende TÜBİTAK adına 2012 Ar-Ge Ödülünü Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Doç. Dr. Ali Rıza Özdemir aldı. Forumda 'Kamu Ar-Ge Fonlarının Ekonomik Büyümeye Katkısı' konulu bir sunum yapan Özdemir, Türkiye'nin Ar-Ge alanındaki girişimlerinin dünyada dikkatle izlendiğini ve büyük ilgi gördüğünü açıkladı.

İlki geçen yıl verilen KEN ödüllerinin önemli başarıları duyurma ve tasdik etme amaçlı olduğunu açıklayan Özdemir, ?Bir ülke, bölge ya da yerel bir toplumdaki bilgi ekonomisindeki gelişmelere katkıda bulunma amacıyla kurulan çeşitli politika, tasarı ve organizasyonların orijinallik, etkinlik ve etki alanlarına göre yapılan seçim sonucuna göre ödül veriliyor. Bunun yanı sıra, özel kuruluşlar ve kamu kuruluşlarında başarıyla yürütülen yenilikçi stratejiler de bu ödüle layık görülebilmek için önemli kriterler arasında bulunuyor. 2012 yılı KEN Ödülleri 3 kategoride tanımlandı. TÜBİTAK birinci kategoride yer alan, '4 Alanda Ayrıcalıklı Başarı için KEN Ödülü' kapsamında 'Ar-Ge Ödülü'nü almaya layık görüldü. Aynı kategoride eğitim alanında Japonya, inovasyon alanında Danimarka ve girişimcilik alanında ise ABD almaya hak kazandı.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber