KASİF Başkanı Reis: Karadeniz için radikal önlemler kaçınılmaz oldu

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Reis, selde zarar görenlerin hasarlarının acilen ödenmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da yaşanan ve 9 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi sonrası yazılı açıklama yapan KASİF Yönetim Kurulu Başkanı Osman Reis, hayatını kaybeden 9 vatandaş için Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. Samsun ve Sinop'ta yaşanan sel felaketinin son derece üzücü olduğunu dile getiren Osman Reis, ?KASİF olarak yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan Rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Sel felaketinde iş yerleri zarar gören esnafımıza da geçmiş olsun diliyor ve yaralarının en kısa sürede sarılacağını umuyoruz.? dedi.

RADİKAL ÖNLEM ŞART OLDU

Sel felaketinin açtığı yaraları devletin kısa sürede saracağına inandığını ifade eden Reis, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Karadeniz Bölgesi, özellikle de Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi, sel ve heyelan afetlerinin çok sık yaşandığı bir bölge. Geçmişte Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'de büyük acılar yaşadık. Bugün de Samsun'da yüreğimiz yanıyor. Aşırı yağış alan bölgemizde sel ve heyelan tehdidine kaşı tedbirlerin alınmasında gecikilmemesi gereklidir. Aşırı yağış durumlarında risk taşıyan, sel ve heyelana maruz kalabilecek alanlar uzman kişi ve kuruluşlar tarafından belirlenmelidir. Son üç yılda bölgemizde sel felaketinde 35 kişi hayatını kaybetti. Türkiye'de nasıl bir deprem gerçeği varsa Karadeniz bölgesinde de bir sel ve heyelan gerçeği vardır. Daha fazla can yanmaması için radikal kararların alınmasını ve uygulamada ise asla taviz verilmemesini bekliyoruz."

ACİL DESTEK KREDİSİ DEVREYE SOKULMALI

KASİF Başkanı Osman Reis, sel felaketinde zarar gören mükelleflere KOSGEB'in acil destek kredisi mekanizmasını devreye sokması gerektiğinin altını çizdi. Reis, "Sel felaketi nedeniyle maddi zarar gören esnaf, tüccar ve sanayicilerimizin vergi, SSK ve Bağ-Kur borçları ile kredileri faizsiz olarak ileri bir tarihe ertelenmelidir. Ayrıca KOSGEB tarafından geliştirilen ve 1 Ocak 2011'den itibaren verilmeye başlanan 100 bin TL tutarındaki sıfır faizli 'Acil destek kredisi' de hiç vakit geçirmeden devreye sokulmalıdır.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber