Başpehlivan Gürbüz altın kemerini aldı

651.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı finalde Recep Kara'yı yenen Ali Gürbüz oldu.35 dakikalık normal sürede yenişemeyen pehlivanlar 10 dakikalık puanlama bölümünde de birbirlerine üstünlük sağlayamadılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı finalde Recep Kara'yı yenen Ali Gürbüz oldu. 35 dakikalık normal sürede yenişemeyen pehlivanlar 10 dakikalık puanlama bölümünde de birbirlerine üstünlük sağlayamadılar. Puan alanın galip geleceği altın puanlama bölümünde Ali Gürbüz rakibi Recep Kara'yı puanla yenerek ikinci kez başpehlivan oldu.

Kırkpınar'da Ali Gürbüz Başpehlivan olurken ikinci Recep kara, Üçüncü Mehmet Yeşil Yeşil ve Süleyman Aykırı oldu. Başpehlivanların ödüllerini CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Edirne Valisi Gökhan Sözer tarafından verildi. Başpehlivan olduktan sonra annesine sarılan ve üst üste ikinci defa Başpehpilavan olan Ali Gürbüz, "Çok sevinçliyim, ikinci defa altın kemeri aldım. Amacım önümüzdeki senede

başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum. Çok zorlu müsabakalar yaptım, final maçı da çok zorlu geçti. Babamda eski Başpehlivanlardan onun izinden yürüyüp altın kemeri almak istiyorum" dedi.

Ödül töreninin ardından başpehlivan Ali Gürbüz İstiklal Marşı eşliğinde bayrağı gönderden

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber