Kimsesiz çocuklar, özgürlüğe yelken açtı

Kids for Freedom "Çocuklar için Özgürlük" derneği, Türkiye'de 11. kez yelkenler fora diyerek 5 ülkeden 64 çocuğu mavi yolculuğa çıkardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası çocuklara yardım filosu bir kere daha 11 yelkenli teknesiyle Fethiye'den yelkenler fora diyerek 5 ülkeden 64 çocuk ile öğretmenlerini, Marmaris'e kadar bir hafta sürecek mavi yolculuğa çıkardı. Fakir ve problemli aileleri, sosyal yardım gören 64 çocuğu, Avusturya, Romanya, Macaristan, Rusya ve Türkiye'deki yetiştirme yurtlarından 10 - 15 yaş grubu çocukları alarak cennet Türkiye koylarında macera dolu bir yelken seyri için bir araya getirildi.

Avusturya'dan Kids for Freedom isimli çocuklara yardım derneği ile Türkiye'den "Özgürlük için Çocuklar" Derneği'nin birlikte organize ettiği sosyal proje çerçevesinde 5 ülkeden gelen yetiştirme yurtlarındaki 64 çocuk Fethiye'den Marmaris'e 1 hafta sürecek mavi yolculuğa çıktılar. Bu yıl 11.si düzenlenen mavi yolculuğa Türkiye'den 11 çocuk olmak üzere Avusturya, Romanya, Macaristan, Rusya'dan 64 çocuk öğretmenleriyle birlikte 10 ayrı charter teknesiyle yola çıkarken dernek yetkilileri de ayrı bir tekneyle kafileye katıldılar.

Avusturya'dan Kids for Freedom Derneği Başkanı Berni Blaha ile Özgürlük için Çocuklar Derneği Başkanı Murat Bağlıcak'ın yönetiminde Fethiye'de Ece Marina'da buluşan çocuklarla birlikte toplam 87 kişi Marmaris'e kadar bir hafta sürecek program ile ilgili önce bir toplantı yaptılar. Çocuklarla birlikte Fethiye'de Pazar gezilip, tekneler için kumanya alımı yapılırken, 5 ülkeden 64 çocuğa mavi yolculuk öncesi Fethiye ve çevresi de gezdirildi. Charter teknelerinin kaptanlarına rota hakkında brifingde verilirken, çocuklara, kaptanlara, yardımcı olabilecekleri bazı denizcilik bilgileri uygulamalı olarak gösterildi. 7 gün boyunca gece gündüz Fethiye, Göcek, Gökova ve Marmaris'in cennet koylarını gezecek çocuklar yatta öğretmenleri eşliğinde çeşitli şarkılar söyleyip oyunlara katılacaklar. 10 - 15 yaş kimsesiz çocukların buluştuğu mavi yolculukta ilk gün Sarsala, ikinci ve üçüncü gün Ekincik Koyları'nda geceleme yapılacak. Fethiye Ece Marina'da şarkılar söyleyerek masmavi denize açılan 11 teknedeki çocuklar zaman zaman yelkenleri açıp, yarışmada yapacak.

Avusturyalı Derneğin Başkanı Berni Blaha, kendi çocuğunu çok iyi yetiştirip büyüttüğünü ancak çocuğunu yetiştiremeyen ailelerinde bulunduğunu bu yüzden özellikle kimsesiz yoksul çocuklara sponsorlar desteği ile Türkiye'nin cennet koylarını gezdirmekte olduğunu bu projeyi daha çok ülkeden daha çok çocuk için sık sık düzenleyebileceklerini, dostluk ve barışa katkıda bulunacaklarını söyledi.

"Özgürlük için Çocuklar" Derneği Başkanı Murat Bağlıcak'ta "Phoenix Yatçılık'ın destekleri ile 11.si yapılan sosyal proje çerçevesinde Türkiye, Macaristan, Romanya, Avusturya ve Rusya'dan 64 kimsesiz çocuğa ücretsiz olarak 11 tekneyle bir hafta mavi yolculuk yaptırılmaktadır" dedi.

Mavi yolculuğa katılan çocuklar ise "Bu mavi yolculukta çok eğleneceğiz. Yüzme bilmeyenler yüzme öğrenecek. Diğer ülkelerden gelen çocuklarla tanışıp, dostluk ve arkadaşlık kuracağız" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber