Bursa Gemlik HEM 'Amatör Denizcilik Belgesi Sınavına Hazırlık Kursu' açıyor

Bursa Gemlik Halk Eğitim Merkezi (HEM) amatör denizcilere destek veriyor. Merkez, 24 metreye kadar teknesi olan ve belgesi olmadığı için denize açılamayan amatör denizcilere yönelik 'Amatör Denizcilik Belgesi Sınavına Hazırlık Kursu' açıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gemlik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rüveyde Kılıçlar, önceki dönemlerde açtıkları kurslardan birçok vatandaşın yararlandığını belirtti. Kılıçlar, ?Kursları açmaktaki temel hedefimiz vatandaşlarımıza denizi ve denizciliği sevdirmektir. 24 metreye kadar teknesi olan ve denize çıkmak isteyen vatandaşlarımız sertifikaları olmadığı için denize açılamıyor. Bu da etrafı denizlerle çevrili ülkemizde denizi seven, denize açılmak isteyen vatandaşlarımız için önemli bir engel teşkil ediyor.? dedi.

Bunu aşmak için kursu başlattıklarını bildiren Rüveyde Kılıçlar, ?Kişisel teknesi olup, fakat sertifikası olmayan vatandaşlarımız bu programı başarı ile tamamladığında amatör denizcilik belgesi alarak denize engelsiz olarak açılabilecekler. Kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımız konuyla ilgili her türlü bilgiye, http://www.gemlikhem.gov.tr adresli web sitemizden ulaşabilir.? şeklinde konuştu.

Amatör denizcilik belgesi almak isteyen vatandaşlar, Gemlik Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara katılabilecek. Başvuruların şahsen yapılacağı 'Amatör Denizcilik Belgesi Sınavına Hazırlık Kursu' 2 hafta sürecek. Toplam 40 saat eğitim verilecek olan kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar Amatör Denizcilik Belgesi almaya hak kazanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber