Polisi takip eden fuhuş çetesinden 6 kişi tutuklandı

İzmir Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen fuhuş çetesi operasyonunda İzmir, Aydın ve Antalya'da gözaltına alınan 41 kişiden 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

35 kişi ise tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çetenin, kendilerine yönelik polisin operasyon hazırlığında olup olmadığını emniyet müdürlüklerini takip ederek anlamaya çalıştıkları öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, İzmir merkezli bir şebekenin yurt dışından iş bulma vaadiyle yurda getirdiği kadınlara zorla fuhuş yaptırdığını belirleyerek üç ilde operasyon düzenlemişti. Düzenlenen operasyon kapsamında 97 ayrı adrese 250 polisin katıldığı operasyon gerçekleşti. Operasyon kapsamında 41'i şebeke üyesi ve yöneticisi, 66'sı ise fuhuş yaptırılan bayanlar olmak üzere toplam 107 kişi gözaltına alındı.

Örgüt yöneticisi ve üyesi oldukları iddiasıyla sabah erken saatlerde İzmir Adliyesi'ne sevk edilen 41 kişiden 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 35 kişi ise tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 66 kadın ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmişti.

Şebeke elemanlarının, polisin operasyon yapıp yapmadığını öğrenmek için sık sık İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne ait hizmet binalarının çevresinde dolaştığı, emniyet müdürlüklerinde yoğunluk gördükleri zaman operasyon olabileceği ihtimaline karşılık diğer şebeke üyelerini 'bu gece yağmur yağabilir' şifresiyle uyardıkları, bu uyarıyı alan şebeke elemanlarının da telefonlarının sim kartlarını çıkararak ortadan bir süreliğine kayboldukları ortaya çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber