Bahçeşehir Koleji'nden bir ilk

Bahçeşehir Koleji, beşinci sınıftan başlattığı hazırlık programlarıyla Türkiye'de yabancı dil eğitimi için örnek bir modeli hayata geçiriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Bahçeşehir Koleji müdürlüğünden yapılan açıklamada, 10 yıldır 5. sınıflarda branş öğretmenleri ile eğitim-öğretim yapan kurumun bu yıldan itibaren sistemin getirdiği avantajlardan istifade ederek 20 saat yoğun İngilizce programı başlatacağı bildirildi. Yeni sistemle ikinci kademenin ilk yılında öğrencilerin 20 saat yoğun yabancı dil hazırlık eğitimi almış olacağı belirtildi. Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdürü Demet Köklü, yoğunlaştırılmış bu yabancı programlarıyla ilgili olarak, "Yeni eğitim sistemimizle birlikte Talim Terbiye Kurulu'nun aldığı kararlar ve bizlere sağlanan esneklikle yeni bir müfredat oluşturuyoruz. Özellikle yabancı dil eğitimi konusunda önemli kararlar aldık. Yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte Bahçeşehir Kolejleri'nde önceki yıllarda uygulanan hazırlık sınıflarına benzer bir yapıyı hayata geçiriyoruz" dedi. Hedeflerinin lise öğreniminden önce öğrencilerinin yabancı dil bilgilerini kusursuz bir şekilde tamamlamak olduğunu belirten Köklü,

"Yeni dönemle birlikte hayata geçirilen yirmi saatlik yoğunlaştırılmış İngilizce Hazırlık Programı için, özel bir müfredat geliştiren Bahçeşehir Kolejleri, İngilizcede dört temel dil becerisinin geliştirilmesine yönelik çalışmalara imza atmış oldu. Bu eğitim sistemiyle beşinci sınıfa giden çocuklar, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini eşit düzeyde geliştirebilecekler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber