Tepe Güvenlik: İşten çıkarılan güvenlik görevlilerinin iddiaları asılsız

Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri San. A.Ş., "Güvenlik görevlileri işten çıkarılmalara tepki gösterdi" başlığıyla servis edilen haberde yer alan güvenlik görevlilerinin iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 00:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri San. A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, Türk Telekom güvenlik ihalesini aldıktan 1,5 ay sonra Tokat'ta işe başlattığı 13 işçinin iş akitlerini feshederek yerine Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu'nun akrabalarının alındığı yönündeki iddiaların da gerçek olmadığını açıkladı.

Haber üzerine bir açıklama yapan şirket avukatları, Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri San. A.Ş.'nin, Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin Türkiye genelindeki bölge müdürlükleri, il müdürlükleri, santral binaları ile R/Listasyonlarında Mart 2006 yılında özel güvenlik hizmetine başladığını, iş disiplini ve görev anlayışı ile bugüne kadar da güvenlik zafiyeti yaşamadan bu görevini layıkı ile yaptığını dile getirdi. Türk Telekom'un 31 Mayıs 2012 tarihinde özel güvenlik hizmeti için tekrar ihaleye çıkıp ve 3 şirket tarafından yürütülmekte olan özel güvenlik hizmetinin 2 şirket üzerinde kalması, bu nedenle ihale dışı kalan şirketin hizmet verdiği bölgeler kazanan iki şirkete paylaştırıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

?Tokat ilinin özel güvenlik hizmeti de ihale dışı kalan şirket tarafından yapılmaktaydı. Müşterimizin uluslararası stratejik yapıya sahip olmasından ve ihaleyi kaybeden özel güvenlik şirketinin de personelini başka projelerine görevlendirmesinden dolayı bir gün içerisinde bölge, il, santral binaları ile R/L istasyonlarında güvenlik zafiyeti oluşmaması için şirketimiz tarafından yeni personel seçimi yapılmış ve 1 Haziran 2012 tarihinde özel güvenlik hizmetine minimum kadro ile başlanmıştır.

Öte yandan ihale dışı kalan güvenlik şirketinin personeli görevlendirmeyi kabul etmemiş ve iş akitleri sona ermiştir. Söz konusu personelin Türk Telekom'a ait anılan lokasyonlarda 6 yıldır çalışıyor olması nedeniyle, deneyimli ve lokasyonları tanıyan personel ihtiyacının hasıl olması dolayısıyla şirketimiz işletmesel bir karar alarak eski personeli buralarda çalıştırmaya karar vermiştir. Kısaca Türk Telekom gibi bir ulusal değerin korunması ve güvenliğinin eksiksiz sağlanması, her konunun üzerine çıkmış ve müvekkilim mecburen bu kararını hayata geçirmiştir.

Haberde adı geçen personelin iş akitleri ise 4857 Sayılı İş Kanununun 15. Maddesinde düzenlenen deneme süresi içinde sonlandırılmıştır. İş akitleri sonlandırılırken de karşılıklı iyi niyet içinde hareket edilmiş, söz konusu personele kendi istek ve arzuları doğrultusunda Türkiye genelinde yer alan her projemizde kendilerini değerlendirmek istediğimiz ifade edilmiş ve bu konuda mutabık kalarak iş ilişkisi sona ermiştir. Bu personele şirketimizin kapısı her zaman açıktır ve Türkiye'nin her yerindeki projelerimizde görev yapabilirler.

Haberde iddia edilen; Türk Telekom'un Genel Müdür Yardımcısı Sn. Şükrü Kutlu'nun akrabalarının işe alınması için personel değişikliği yapıldığı iddiası ise dayanaktan yoksundur ve gerek müvekkilimin, gerek Türk Telekom'un ve gerekse Sn. Şükrü Kutlu'nun kişisel itibarını zedeleyecek niteliktedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber