Adalet Bakanlığı Personeline Önlisans Programı

Adalet Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü arasında yapılan 26.07.2005 tarihinde ?Adalet Bakanlığı Meslekî Eğitim Önlisans Programı? protokolü imzalanmıştır. Bu program ile 4037'si zabıt katibi olmak üzere toplam 20.843 personele yüksek okul mezunu olma imkanı getirilmektedir. Konuya ilişkin olarak Adalet bakanlığınca yapılan açıklamayı okumak için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Temmuz 2005 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADALET BAKANLIĞI İLE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ARASINDA

?ADALET BAKANLIĞI MESLEKÎ EĞİTİM ÖNLİSANS PROGRAMI?

PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Adalet Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü arasında yapılan ?Adalet Bakanlığı Meslekî Eğitim Önlisans Programı? protokolü 26.07.2005 günü saat:10.00' da Adalet Bakanlığı Ek Bina Toplantı Salonunda basına açık olarak gerçekleştirilen törenle imzalanmıştır.

Protokolü Adalet Bakanlığı adına Adalet Bakanı Sayın Cemil ÇİÇEK, Anadolu Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Sayın Engin ATAÇ imzalamıştır.

Gerçekleştirilecek bu proje ile Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görevli lise ve dengi okul mezunu olan;

(436) yazı işleri müdürü,

(24) idari işler müdürü,

(266) icra müdür ve müdür yardımcıları,

(4037) zabıt katibi,

(105) emanet memuru,

(1011) mübaşir,

(144) cezaevi 1.ve 2. müdürü ile idare memuru,

(14820) infaz koruma baş memuru ve infaz koruma memuruna,

Eğitim verilerek (2) yıllık yüksekokul mezunu statüsü kazandırılması amaçlanmaktadır. Böylece Adalet Bakanlığında görevli toplam: (20843) personele yüksek okul mezunu olma imkanı getirilmektedir.

Program, 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında başlayacaktır. Eğitim süresi (2) yıl olup, (4) yıl içerisinde programı tamamlamayanların kayıtları silinecektir.

Eğitim programında Adalet Bakanlığı personeli için gerekli hukuk derslerinin (Hukuka Giriş, Anayasa Hukuku, Medeni Usul Hukuku, Tebligat Hukuku, Kalem Mevzuatı, İnfaz Hukuku, İcra İflas Hukuku, Ceza Muhakemeleri Hukuku, Devlet Memurları Hukuk) yanı sıra Temel Bilgi Teknolojileri, Halkla İlişkiler ve İletişim, İnsan Hakları ve Yabancı Dil dersleri de bulunmaktadır.

Yukarıda nitelikleri gösterilen personelin isim listeleri Adalet Bakanlığı tarafından Üniversiteye bildirilecek, programa katılmaları uygun görülen personel, (ayrıca ÖSS sınavına girmeden) kayıt için doğrudan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesine müracaat edecekler, bundan sonra; kayıt ve sınavların gerçekleştirilmesi, programın uygulanması, akademik takvimin belirlenmesi, eğitim materyallerinin hazırlanması, diplomaların verilmesi, eğitim ile ilgili diğer hususlar Üniversite tarafından gerçekleştirilecektir.

Açık Öğretim Fakültesi Dekanı, Üniversite tarafından görevlendirilecek program koordinatörü, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü temsilcilerinden oluşacak koordinasyon kurulu proje sonuna kadar görevli ve sorumlu olacaktır. Koordinasyon kurulu her eğitim-öğretim yılı başında ve sonunda toplanıp projenin yürütülmesine ilişkin iş ve işlemleri değerlendirecektir.

Protokol metni için tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber