İBB'den Polat Tower'daki yangına geç müdahale edildiği iddialarına yalanlama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Polat Tower'da çıkan yangına itfaiyenin 3 dakika içinde müdahale ettiği belirtilerek geç kalındığı iddiaları yalanlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fulya'da 42 katlı Polat Tower Residence'ın dış cephesinde çıkan yangın, İstanbul itfaiyesini alarma geçirdi. Yangın 45 dakika kontrol altına alınarak söndürüldü. Saat 10.40'da gelen ihbarla harekete geçen Mecidiyeköy itfaiye grubu, 3 dakikada olay yerine intikal ederek yangına müdahale etmeye başladı. İlk grubun takviye istemesiyle birlikte Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Fatih, Seyrantepe, Başakşehir, Gazi, Kayışdağı, Bakırköy grupları bölgeye sevk edildi. Ekipler kısa aralıklarla olay yerine giderek yangına müdahale etmeye başladı. Yangına 34 araç, 111 personel müdahale etti. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

Söndürme çalışmalarında dünya standartlarının en uzunu olan 52 metrelik yangın merdiveni kullanılırken, Kocayusuf Ahtapot ve çeşitli özelliklere sahip araçlar ve uzman bir kadro ile alevlere müdahale edildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber