Kaynarca İsale Hattı Projesi'nin temeli atıldı

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde İçme Suyu İsale Hattı Projesi'nin temeli törenle atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik ve Ayşenur İslam, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuğlu, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kent Orkestrası tarafından verilen konserle başlayan törende ilk konuşmayı Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş yaptı. Rüstem Keleş, ?Dünyada insanların üçte birinin sağlıklı içme suyuna ulaşamadığı bu zamanda bu tören özel bir anlam ifade ediyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu'nun ve milletvekillerimizin büyük destekleri ile gerçekleştirdiğimiz projenin tüm Kaynarcalılara hayırlı olmasını temenni ediyorum.? dedi. Proje hakkında teknik bilgiler de veren Keleş, Sapanca Gölü'nün suyunun 60 kilometre mesafe kat ederek Kaynarca'ya geleceğini kaydetti.

Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, yıllardır çözülemeyen su sıkıntısının çözülmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ?Vatandaşlarımız mevcut sudan memnun değildi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımızla bir protokol imzaladık. Ve bugün de temeli atılan bu projeyle verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kaynarca için çok önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi. Toçoğlu, şunları kaydetti ? Kaynarcalı hemşerilerimizin içme suyu problemini kesin çözüme kavuşturuyoruz. Bildiğiniz üzere, kısa bir süre önce imzaladığımız protokolle Kaynarca ilçemizin su ve kanal işlerini SASKİ olarak devralmıştık. Devirden hemen sonra Büyükşehir Belediyesi olarak Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi'ndeki arkadaşlarımızla Kaynarca'nın içme suyu problemini kesin çözüme kavuşturacak bir proje hazırladık. Burada çok önemli bir hususun altını çizmek istiyorum. Bugüne kadar, her konuda özellikle seçim zamanı halkın karşısına çıkıp söz veren onlarca siyasetçi gördünüz. Verilen bu sözlerin büyük bir kısmının da tutulmadığına şahit olduk. Ama biz işte buradayız, sizlerle beraberiz. Söz verdiğimiz bütün projeleri tek tek hayata geçiriyoruz.? diye konuştu.

Daha sonra Camili köy içi bölgesinden canlı yayına bağlanan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, projenin ilk duktil borsunu toprak altına indirerek, çalışmanın startını verdi. Temel atma töreni sonunda Kaynarcalılara yemek ikramında bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber