Oktay'ın kız arkadaşı olduğu iddia edilen Kesici, tanıklık yapmayı reddetti

Ölümü şüpheli bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın davasının ilk duruşması, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oktay'ın kız arkadaşı olduğu iddia edilen Nergis Kesici, tanıklık yapmayı reddetti.

Davanın öğleden sonraki bölümünde tanıklar dinlendi. Tanık olarak dinlenen sanık Halil Kesici'nin annesi Neriman Bıçkı, olay günü oğluyla birlikte olduğunu ve televizyon izlediğini ifade etti. Kapının çalındığını ve oğlunun kapıyı açtığını anlatan Bıçkı, "Ben salon kapısına geldim. Kapıda Behçet Oktay vardı. Oğluma 'ablan evde yok mu?' diye sordu. Oğlum da ablam Aydın'a gitti dedi. Benden özür diledi. Kusura bakmayın, hakkınızı helal edin dedi. Elimi öpmeye çalıştı. Sarhoştu, pek konuştuğu anlaşılmıyordu. Evden çıktıktan sonra 10-15 dakika sonra bir el silah sesi duydum. Dışarı baktığımda Halil telefonla konuşuyordu, Behçet Oktay'ı bulunduğum yerden göremiyordum. Olay sırasında ben dışarı çıkmadım. 10 dakika sonra polis geldi." diye konuştu.

Kızı Nergis Kesici'nin o sırada Ankara'da olmadığını dile getiren Bıçkı, polisin telefonla kızıyla olay günü görüştüğünü ifade etti. Behçet Oktay'ın ilk defa sarhoş ve alkollü olarak bu şekilde evlerine geldiğini anlatan Bıçkı, bu konularda çok duyarlı olduğunu, ilk defa böyle vakitsiz geldiğini kaydetti.

"BEHÇET OKTAY'DAN UZAKLAŞMAK İÇİN KUŞADASI'NA GİTTİK, ORAYA DA İKİ DEFA GELDİ"

Kızının Behçet Oktay'ı sevdiğini, onun da kızını sevdiğini belirten Bıçkı, Oktay'ın zaman zaman kendisinden kızının artık aramasını istemediğini belirttiğini ancak sonra yine görüştüklerini aktardı. Behçet Oktay'dan uzaklaşmak için Kuşadası'na gittiklerini dile getiren Bıçkı, Oktay'ın oraya da iki defa geldiğini söyledi. Bıçkı, olay olduğu zaman ise Behçet Oktay ile kızının telefonlaşmadıklarını kaydetti.

Apartman yöneticisi Ali Rıza Özçelik ise birgün önce binanın önündeki karların belediye tarafından temizlendiğini belirtti. Olay olduğu zaman kendisinin saat tamiri yaptığını anlatan Özçelik, bir el silah sesi duyduğunu, ilk başta dışarı çıkmaya korktuğunu söyledi. Balkona çıktığında ise Halil Kesici'nin kendisine "Abi kafasına sıktı, yardım et" dediğini aktaran Özçelik, 112'yi aradığında olaydan haberdar olduklarını ve ambulansın yoldu olduğunun söylendiğini belirtti.

Tanık olarak çağrılan Nergis Kesici'ye mahkeme başkanı tanıklık yapıp yapmayacağını sordu. Kesici ise tanıklık yapmayacağını söyledi ve duruşmadan ayrıldı.

Sanık Halil Kesici'nin tutuklanması talebini reddeden mahkeme, tanıklık için çağrılan ancak gelmeyen şahısların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Tanıklar, istemeleri halinde bulundukları illerdeki ağır ceza mahkemelerine gidip ifade verebilecek.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği iddianamede, Halil Kesici hakkında adam öldürmekten müebbet, 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlamasından ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber