Arınç'tan kadrolaşma yaptığı iddiasına yanıt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2005 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''TBMM'DE HİÇBİR YAKINIM ÇALIŞMIYOR''

Bülent Arınç, bir gazetede kadrolaşma yaptığı ve eğitim müdür yardımcılığına dayısının oğlunu aldığı yolunda çıkan haberin de tamamen hayali, yalan ve yanlış olduğunu bildirdi. Arınç, ''Bu fevkalade üzücü bir haber. Öncelikle şunu söyleyeyim, benim eğitim müdür yardımcılığına atadığım kişiyle, ki ismi Tevfik Aslan'dır uzaktan yakından hiçbir akrabalık bağım bulunmamaktadır. Uzaktan ve yakından dediğime göre buna birinci dereceden 111. dereceye kadar bütün akrabalık bağımın bulunduğu kişiler dahildir. Bu tamamen hayalidir, yalan ve yanlıştır'' diye konuştu.

Söz konusu gazeteye gönderdiği açıklamanın da çok küçük biçimde kullanıldığını belirten Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ama ben şunu ifade ediyorum: Bu haberde ismi geçen kişiyle hiçbir akrabalık bağım bulunmadığı gibi şu anda sanıyorum 4 bin 800 civarında personelimiz var. Bunların içerisinde kadrolu bir tek Arınç soyadı taşıyan kimse bulamazsınız. Bunun yanında akrabalık bağı olan bir kişi de bulamazsınız. Başkaları için bulabilirsiniz ama benim için böyle birini söylemek veya iddia etmek mümkün değildir. Geçmiş başkanlar ve başkanlıklar döneminde olabilir ki evlatları, damatları, kızları için Meclis kadrolarında yer bulunabilmiştir ama benim dönemimde böyle bir şey söz konusu değildir.

Bu haber tamamen asparagastır. Ama bir meclis başkanına izafe edilerek 'Bu kişi onun dayısının oğludur' demek için önce bu gazeteciye bu haberi tahkik etmek, ondan sonra ilgilisine sorup ondan alacağı cevaba göre yazmak düşer. Orada ikinci bir ismin de yine bizim daire başkanının kuzeni olduğu söylenmektedir. Ben açıklamamda bu kişiyle de o bahsi geçen personelimiz arasında hiçbir akrabalık bağı olmadığını söylemiştim.''

''KENDİME SAYGIMDAN''

TBMM Başkanı Arınç, kendisine saygı bakımından başkan seçildiğinde verdiği sözü yerine getirdiğini ifade ederek, ''Benden hiç kimse kadrolaşma veya akrabalarını, eşini dostunu meclise doldurma gibi bir eylem bulamayacaktır. Bazıları bunu ayıplayabilir ama benim karakterim buna müsaade etmiyor'' dedi.

Meclis'te her daireyi, her personeli ehliyet ve liyakat bakımından ölçüp tarttıklarını kaydeden Arınç, ''Bazı görev değişiklikleri olmuştur ama bunu yine meclisin içinden yer değiştirmek suretiyle yapmışımdır. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler için de böyledir, başka birimler için de bu böyledir. Kaldı ki bazı görevler için nakil yoluyla da personel almam mümkündür. Bu personellerimin hepsi bulundukları yerlerde başarılı olmuş insanlardır ve benimle de akrabalık bağı yoktur. Bunu açıklıkla ifade ediyorum'' diye konuştu.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber